Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesinin 15. olağan genel kurulu kongresi gerçekleştirildi.
102 kişilik üyesi bulunan dernekte mevcut Başkan Sabri Taş tek aday olarak girdiği seçimde 6. sefer başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede gazilerin ortak sorunlarını ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Sabri Taş yaptığı konuşma şu görüşlerde bulundu; “24 Mart 2012 tarihinde yapılan olağan genel kurulda bizleri göreve getirdiniz. Bizlerde yönetim olarak canla başla çalışıp sizlere destek vermeye çalıştık. Tabi ki bizimde eksikliklerimiz olmuştur. Mevcut şartlar gereği yine de derneğimizi açık tutarak ayakta kalmayı başarmışız.”
Taş konuşmasının devamında “Kamu yararına bir dernek olduğumuz için hiçbir yerden ödenek alamıyoruz. Üye aidatları dışında hiçbir gelirimiz yok. Yönetim olarak saklımız olan huzur hakkı almamışız. Son iki yılda bilinç yasasına göre deftere tabii tutulduğumuz için üye aidatları ödenmediği takdirde bizlere zimmet çıkmış olup aidat vermeyenler yasa gereği üyelikten çıkarılacaktır.
Daha sonra dernek olarak yapılan etkinliklerden bahseden Taş şu görüşlerde bulundu; “Günlük olarak üyelerimizin sorunlarını çözmek için derneğimizi açık tuttuk ve törenlere katılım sağlayarak okullara gazilerimiz gönderilip gelecek kuşaklar bilinçlendirilmiştir. Şehitler ve Gaziler sayesinde bu Vatanın, bu Cumhuriyetin, bu Hürriyetin nasıl sağlandığı şanla, şerefle geçmişimiz anlatılmıştır.” dedi.