Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, yılbaşı gecesi görev yapan emniyet mensuplarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Tuna, Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, insanların can, mal emniyeti ile huzurunu sağlayan polisin görevini fedakarca yerine getirdiğini belirterek, herkesin evinde ve eğlence merkezlerinde huzurlu bir ortamda yeni yılı kutlaması için, polisin görevi başında olduğunu kaydetti. Sabahın erken saatlerine kadar polis ekiplerinin görev yaptığını ifade eden Vali Tuna, "Temennimiz herhangi bir kargaşa ortamı olmadan vatandaşlarımızın yeni yıla huzurlu bir şekilde girmeleri. Şu ana kadar bana verilen bilgilerde önemli bir olayımızın olmadığı gözüküyor. Kentimiz huzur ve barış kenti. Burada güzel insanlar yaşıyor. Zaman, zaman çıkan toplumsal olaylar var ancak geneli etkileyen, insanların keyfini kaçıracak çok sıkıntı çıkaracak hadiseler değil. Eskişehir halkı gördüğümüz kadarı ile birbirine oldukça saygılı, birbirinin hakkına saygı duyan ve devletin koyduğu kurallara ve yasalara uyan bir insan yapısına sahip. Bu da oldukça sevindirici" ifadelerini kullandı.
Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ise yılbaşı etkinlikleri kapsamında polis ekip sayısının artırıldığını anlatarak, bu kapsamda kent halkının huzurlu bir yeni yıl geçirmeleri için 84 ekibin görev yaptığını kaydetti.