Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya İl Genç Girişimciler Kurulu devir teslim ve ödül töreni Konya Ticaret Borsası’nda (KTB) gerçekleşti.
Toplantıya KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya Teknokent Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, önceki dönem Konya İli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Bekir Aydoğan, yeni başkan Serhat Yaya ve Konya ve ilçelerinden genç girişimciler katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanan törende ilk konuşmayı başkanlığı devreden Bekir Aydoğan yaptı. Aydoğan, dönemi boyunca yaptıkları çalışmalarda yeni nesil gençlerde sabit gelirli memurluk yapma hedefinde olduklarını gözlemlediklerini belirterek, girişimcilik ruhunun artırılmasına çalıştıklarını söyledi.
Konya İli Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen Serhat Yaya, bir önceki dönem yönetimine teşekkür ederek kendilerinin de ayni inanç ve kararlılıkta çalışacaklarını söyledi. Başkan Yaya kendilerinin ve genç iş adamlarının ticaret ve girişimcilikte Hz. Peygamberin izlediği metotların tatbik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
“HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK"
KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, iş hayatına başladıkları döneme ait bazı anı ve düşüncelerini anlatarak başladığı konuşmasında kendilerinin girişimciliği Rahmetli Özal ile öğrendiklerini belirterek, “Maalesef arada istikrarsız yıllar, bizleri duraklattı. Fakat son 13 yıldaki istikrar ve özgüven inşaası ile çok önemli mesafeler aldık. Böylece bölgenin en büyük, dünyanın 16. büyük ekonomisi haline geldik. İhracatımızın yüzde 65’ini gelişmiş batı ülkelerine yapıyoruz. 200’den fazla ülkeye 160 milyar dolarlık mal satan Türkiye, kurulduğundan bu yana ulaşamadığı bir ekonomik güce ulaşmak üzere. İşte bu iyileşmenin arkasında medeniyet aklı var. Yeni bir sivilleşme ve kendine gelme süreci var. Hedeflerimiz çok büyük. O zaman, öncelikle girişimci sayımızı arttırmamız gerekiyor. Kendilerini vatandaşın hizmetkarları olarak tanıtan bir zihniyetin iktidarı bizlere büyük bir güç katmakta, fırsat ta sunmaktadır. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı, ‘Öncelikli Değişim ve Dönüşüm Programlarında’ genç girişimciliğe, istihdama ve Ar-Ge’ye destek verileceği müjdesi de iyi okunmalı ve değerlendirilmelidir. Bu durum Türk iş aleminin ve özellikle Konya’daki girişimcilerin cesaretini artırmaktadır. Bu açıdan hükümetimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek isterim” dedi.
Kaleli, her yıl iş gücü piyasasına giren 700 bin gence iş olanağı sağlamanın tek yolunun, girişimci sayısını artırarak, özel sektörün hacminin büyütülerek, niteliğinin yükseltilmesi gerektiğinin altını çizdi.
“TÜRKİYE GİRİŞİMCİLİKTE ÖNEMLİ MESAFELER ALDI”
KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise konuşmasında, “Ben çalışmaları boyunca gösterdiği gayretler sebebiyle Bekir Aydoğan’a teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliği sağladı. Türkiye girişimcilikte önemli mesafeler aldı. Ancak henüz Avrupa’daki seviyeye ulaşmış değiliz. Bu potansiyele sahipken gençlerimize girişimcilik ruhunu aşılamalıyız" şeklinde konuştu.
Program ödül ve plaket takdimimin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.