Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 11 maddelik istihdam ve teşvik paketi hakkında, "Başbakanımız tarafından açıklanan 11 maddelik istihdam, sanayi yatırımı ve üretimi destekleme paketini zamanlama açısından çok doğru ve adımlar açısından çok isabetli buluyoruz. Yeterli mi? Asla değil" dedi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 11 maddelik istihdam ve teşvik paketini değerlendirdi. Davutoğlu’nun açıkladığı 11 maddelik paketin adımlar açısından isabetli olduğunu aktararak, "Yeterli mi? Asla değil. Beklentilerimizi tamamen karşılar nitelikte olmamakla birlikte biz üretim adına atılan her adımı önemsediğimizi her fırsatta belirtiyoruz” diye konuştu.
"TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ BİR KARARDIR"
Açıklanan adımların eyleme geçirilmesini, geciktirilmemesi gerektiğini ifade eden Ender Yorgancılar, moral ve motivasyon için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Yorgancılar, gerek küresel piyasalardaki daralma ve gerek içerideki siyasi ekonomik dalgalanma yatırımcının yatırım yapma hevesini kaçırmış, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çok altında bir kapasite ile üretim hacminin daraldığını söyledi.
Psikolojik olarak bu süreci hızlı atlatmanın yolunun bu ve bunun gibi destekler olduğunu anlatan Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardır ifade ettiğimiz KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu)’nin sıfıra indirilmiş olması çok önemlidir. Yüksek teknolojili üretimle kalkınma hızını artıracak bir yola gecikilmiş de olsa girilmesi, Türkiye’nin geleceği adına önemli bir karardır. Gerek lojistik gerek nitelikli iş gücü eksikliğinden dolayı gelişmemiş bölgelerde yüksek teknolojili üretimi sağlamak oldukça güç bir durum. Bu yanlıştan dönülmüş olması sevindirici. Sevindirici diğer bir nokta özellikle sanayinin yoğunlaştığı 1. Bölgeyi desteklerin gerisinde bırakma yanlışından dönülmüş olmasıdır
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 11 maddelik paket hakkında sözlerini şöyle sürdürdü:
"2015 yılının ilk çeyreğinde daralma riski ile karşı karşıyayız. O nedenle yılın geriye kalanında; kurda istikrar ve ekonomi odaklı politikaların gündemde kalması ile ilk çeyreğin telafisini sağlayabiliriz. Tabii ki olmazsa olmazımız; eğitim, hukuk, vergi gibi yapısal reformlara bir an evvel odaklanılması ve küresel ölçümlerde geride kaldığımız başlıklarda iyileştirmelere gidilmesidir. Son günlerde ülkemizde yaşanılanlar motivasyonumuzu düşürürken, psikolojik olarak geleceğe dair daha temkinli adımlar atmamızı sağlamaktadır. O nedenle, dünyanın geçtiği değişim sürecinde kendi iç meselelerimizin yatırımcıyı ve üretim yapanı ürkütmesine müsaade etmediğimiz sürece, geleceğe dair umudumuzu koruma arzumuzun altını çizmek isterim."