ZONGULDAK'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin stant açarak ülkelerini tanıttıkları Uluslararası Öğrenci Buluşması başladı.
Karaelmas Uluslararası Öğrenci Derneği'nce, Liman Caddesi'ndeki Kordonboyu'nda yapılan etkinliğin açılışına Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek de katıldı. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Akkurt, BEÜ'de 30 ülkeden yaklaşık 400 öğrencinin, ülke genelinde ise 80 bin yabancı öğrencinin lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığını söyledi.
Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya da "Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyanın kesiştiği bir noktadayız. Bu sadece coğrafi olarak değil medeniyetler noktasında baktığımız zaman da böyle. Bu yüzden bizim bütün medeniyetlere kucağımızın açık olması kadar doğal bir şey olamaz" dedi.
Konuşmaların ardından, Pakistanlı öğrenciler ülkelerine özgü halkoyunları gösterisini sundu. Daha sonra kurdele kesilerek yabancı öğrencilerin kendilerine özgü ürün ve çeşitli görsellerle ülkelerini tanıttıkları stantların açılışı yapıldı. Vali Yardımcısı Karakaya da yarına kadar açık kalacak stantları gezerek bilgi aldı.


FOTOĞRAFLI