SAMSUN (AA) - İlkadım Belediyesi, Samsun’da yayın yapan Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait  gazete ve dergileri "Samsun Basın Tarihi Sergisi"nde görücüye çıkardı. 

İlkadım Belediyesince Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi’nde “Samsun Basın Tarihi Sergisi” düzenlendi.

Serginin açılış kurdelesi İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yazar ve şair Nuri Pakdil yaptı.

Serginin açılışında konuşan Tok, “Basın, hayatımızın vazgeçilmezi, bizi biz yapan değerlerimizden birisidir. Önemli bir iletişim aracı olarak gördüğümüz yerel gazeteler, Kurtuluş Savaşımız dahil her zaman ülkenin, milletin ve bayrağın yanında olmuş, haksızlıklarla mücadele etmiş, doğruları yazmış söylemiş ve ulaştığı kitlelere aydınlığın meşalesini götürmüştür" dedi.

Samsun’da yayın yapan Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait  yayımlanmış 100’ü aşkın gazete ve dergiyi Samsun Basın Tarihi sergisinde görücüye çıkardıklarını ifade eden Tok, şöyle devam etti:

"Sergi bize Samsun’un köklü ve engin bir basın tarihine sahip olduğunu gösterdi. Bugün hepimiz için bir övünç kaynağı olması gereken maalesef çok az bilinen güçlü basın tarihinin bir dönemini, bu değerli sergi vasıtasıyla gün ışığına çıkardığımız için çok mutluyum. Her satırında içinde bulunduğu dönemin Samsun’unu bize hatırlatan, tarihin günübirlik kaydını tutan yerel gazete ve mecmualarımız, sadece kentimizin ve insanlarımızın duygularına tercüman oldukları için değil, kentimizin geçmişine tanıklık ettikleri için de çok önemlidir."

Serginin 5 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.