İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 8’inci Geleneksel Tüketici Hakları Paneli ve Ödül Töreni kapsamında, Geleneksel Tüketici Ödülleri sahiplerini buldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da bilinçli tüketicileri ödüllendirdi. Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen 8. Geleneksel Tüketici Hakları Paneli ve Ödül Töreni, Fatih’teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Eğitim Daire Başkanı Yakup Güzel, İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, İstanbul Ticaret İl Müdürü Mehmet Ali Köse, Zabıta Müdürleri, Zabıta Müdür Yardımcıları, Zabıta Amirleri, Zabıta Komiserleri, Zabıta personelleri ve davetliler katıldı.
“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla gelişmesiyle tüketicinin korunması kavramının öneminin arttığını vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Zabıta Amirliği’nin bu konuda çok başarılı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Bulut, bu çalışmaların devam etmesini temenni ederek, törene katılan herkese teşekkür etti.
Bulut’un konuşmasının ardından başlayan 8’inci Geleneksel Tüketici Hakları Paneli ise; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Eğitim Daire Başkanı Yakup Güzel’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Güzel, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hakkında bilgi verdikten sonra sözü panelistlere bıraktı. Panele katılan Tüketicileri Destekleme Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Kemal Ertuğrul Öztürk, ’finansal tüketiciler’ konusuna değinerek, tüketici hakları konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. Panelde konuşan Tüketici Hakları ve Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Osman İlhan da ’iş yeri dışında kurulan sözleşmeler’ ile ilgili bilinmesi gereken hususlara dikkat çekti.
TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Panelin ardından gerçekleşen ödül töreninde ise; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Zabıta Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile birlikte panelistlere, tüketici hakları konusunda çalışmalar yapan kurumlar ile yazılı ve görsel basın alanında faaliyet gösteren medya kuruluşlarının temsilcilerine, ödül ve plaketlerini takdim etti.
Ödül ve Plaket Alan Kurum ve Kuruluşlar
Tüketici Özel Ödülü: İstanbul İl Tüketici Hakem Heyeti.
Tüketici Özel Ödülü: Kağıthane Tüketici Hakem Heyeti
Tüketici Özel Ödülü: Ümraniye Tüketici Hakem Heyeti
Tüketici Özel Ödülü: Gaziosmanpaşa Belediyesi
TV-Görsel Basın: Atv-Cem ÖĞRETİR
TV-Görsel Basın: TRT ÇOCUK-Akıllı Alışveriş Programı
Bilimsel Çalışma: Tüketici Hukuku Kongresi
Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma: Esse Ev Ürünleri
Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma: Vıdex A.Ş.
Bilinçli Tüketici: Furkan BİÇER
Çalışmalarından dolayı Plaket: İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü
Çalışmalarından dolayı Plaket: Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Çalışmalarından dolayı Plaket: Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü-İSMEK
Çalışmalarından dolayı Plaket: İSEM
Çalışmalarından dolayı Plaket: Türkiye Gazetesi-Anlat Derdini Feridun Abiye