Son dönemde ülke genelinde kadına yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak için Muğla Uluslar arası Gençlik Merkezi tiyatro grubu Hayalhane 2 Oyuncuları ‘Kaktüs’ adlı tiyatro oyununu sergileyecekler. Oyun aynı zamanda işaret dili ile engelli tiyatroseverlere sunularak bir ilke imza atılacak.
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi tiyatro grubu Hayalhane-2 Oyuncuları sergileyecekleri ‘Kaktüs’ adlı oyunda, çocuk gelinden töre cinayetlerine kadar kadınların yaşamış olduğu olaylar anlatılacak. Oyun aynı zamanda işaret dili ile seyirciye sunularak bir ilke imza atılacak.
Mehmet Topbaş’ın yazıp yönettiği ‘Kaktüs’ adlı tiyatro oyunu 25 Mart 2015 Çarşamba günü saat 20.00’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi A Salonun da perde açacak.
Oyunun yönetmenliğini yapan Mehmet Topbaş; “Kaktüs isimli oyunumuzda çocuk gelinden töre cinayetlerine kadar kadınlarımızın yaşamış olduğu zulümleri ele alarak insanlara artık susmaması gerektiğini, kadınlarımızın sesine ses, çığlığına çığlık olması gerektiğini tiyatroseverlere aktarmaya anlatmaya çalışacağız. Daha önemlisi bugüne kadar sustuğumuz için en büyük suçlunun bizler olduğunu hatırlatıp erkeklerin kadınlarımızla empati kurmasını sağlayacağız. Bizlerde bu oyunla nacizane tiyatro sanatçıları olarak kadınlarımızın sesi olup bu zulme son diyeceğiz” dedi
Oyunun işaret dili ile seyirciye sunularak Hayalhane-2 oyuncularının bir ilke imza attıklarının altını çizen Topbaş; “Yapmış olduğum araştırmada ülkemizde en çok tacize ve tecavüze işitme engelli kadınlarımızın uğramış olduğunu gözlemledim. Ama genele bakıldığı zaman ne yazikki onlar engellerinden dolayı toplumuzdan soyutlaştırıldı ama biz engelli kadınlarımızı unutmadık ve onların da sesi olacağız ve oyunumuzu işaret dili ile seyirciye sunacağız. Bu oyunun hazırlanmasında bize destek veren Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e ve Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi’ye teşekkür ediyorum. Oyunumuz ücretsizdir. Tiyatroseverleri bizimle beraber kadınlarımızın sesi olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.