Giresun Adliyesi’nde düzenlenen törende yargı mensupları, İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak şehit edilmesini kınadı.
Teröristlerce rehin alınıp şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Giresun Adliyesi’nde tören düzenlendi. Hakim, savcı ve avukatların katıldığı adliye önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Yargı mensupları, Cumhuriyet Savcısı Kiraz için dua edip, teröre tepki gösterdi. Törende konuşan Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit , asıl kurşunun yargı camiasına ve hukuk devletine sıkıldığını söyledi. Cumhuriyet Başsavcısı Karaşit “Görevi başında silahla rehin alınmak suretiyle uğradığı menfur saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allkah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailesi başta olmak üzere yargı camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun. Cumhuriyet savcımızın şahsında esasen tüm yargı camiasına ve hukuk devletine yönetilmiş olan bu terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Şunun bilinmesini istiyoruz ki yargı mensupları olarak bizler görevimizin başında adaletin tesisi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Kimsenin adli yargı birimleri arasına nifak sokamayacağını ifade eden Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu ise “Bütün adli birimleri olarak hakimler, savcılar ve avukatlar yargının ayaklarıyız. Bu yargının ayakları olarak bir birine kenetlenmiş durumdayız. Aramıza nifak sokmak isteyenler kesinlikle amaçlarına ulaşamayacaklardır.Bizler gerçek hukuk devletine ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu saldırı yargı ve hukuk devletine sıkılmış bir kurşundur ve acımız çok büyüktür” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Giresun İl Müftüsü Necati Oral tarafından şehit Mehmet Selim Kiraz için dua yapıldı.
Törene Vali Hasan Karahan, Giresun Adliyesi Adalet Kamisyonu Başkanı Hülya Karabıçak, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, hakimler savcılar ve avukatlar katıldı.