Gülseli KENARLI -İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL,()  7 Haziran seçimlerinde ittifak yaparak birlikte girecek olan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Feshane'de düzenlenen "Giresun Günleri"nde stantları gezdi. Kamalak ve Destici fuarda Giresunlularla horon tepti.
Stant ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mustafa Kamalak, “Seçimlerin başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlık hayırlı sonuçlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Bilhassa da Türkiye'miz için hukukta adalet, kazançta bereket, eğitimde fazilet, tüm milletimiz için önce ahlak ve maneviyat diyorum. İnancı üzerinde yaşamasını, yüce rabbimizi azizi milletimiz bahşetmesini yine cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

“DEVLETİN MALI YA DA DEVLETİN İMKANLARI HİÇBİR PARTİNİN LEHİNDE KULLANILAMAZ"
Mustafa Destici ise seçim sisteminde antidemokratik adaletsiz uygulamalar olduğunu ifade ederek, “Yüzde 10 seçim barajı ve hazine yardımı örneğinde olduğu gibi buna başka adaletsizliklerinde eklenmemesini istiyoruz. Devlet gücünün, kamu gücünün iktidar partisi lehinde kullanılmasını kabul etmiyoruz. Özellikle Devlet televizyonunun, TRT'nin, Anadolu Ajansı'nın bu süreçte tarafsızlığının ve gerçekten her siyasi partiye adil bir şekilde, eşit oranda yer vermesini, seçim sonuçlarının, milli iradenin tam olarak yansıması açısından çok önemli görüyorum. Devletin malı ya da devletin imkanları hiçbir partinin lehinde kullanılamaz, adil bir şekilde kullanılması gerekir" dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖZEN GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ"
Destici, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanıdır, milletin Cumhurbaşkanıdır. Onun da bu seçimlerin üzerine, tarafsızlığın üzerine gölge düşürmemesi lazım. Özellikle toplu açılışlar adı altında yapmış olduğu bir takım il gezileri maalesef bizim seçim çalışmalarımıza, muhalefetin seçim çalışmalarına darbe indirmektedir" diye konuştu.
“Sayın Cumhurbaşkanımızın özen göstermesini istiyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu süreçte meydanlardan ve ekranlardan uzak durması, hele ki muhalefete laf yetiştirmeye kalkması, muhalefeti eleştirmesi bence seçimin tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Biz bunu kendisine doğrusu yakıştıramıyoruz. En azından bu süreçte buralardan uzak durması gerektiğini, seçimin adaletli bir şekilde geçmesi açısından önemsiyoruz"

(FOTOĞRAF)