Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, Doğu Karadeniz kalkınma Ajansı’nın (DOKA) hazırladığı ve gerçekleştirmeyi düşündüğü ‘Marina İnşası, İç Sularda Uygun Yerlerde Rafting Parkurlarının Oluşturulması ve Yelken Sporunun Geliştirilmesi’ projesi için en uygun yerin Ordu olduğunu söyledi.
Kaymaz, yaptığı açıklamada, Ordu’da özellikle turizm sektöründe olumlu yönde gelişmeler yaşandığını, yeni yapılan ya da yapılmakta olan 5 yıldızlı oteller, turistik tesisler, Çambaşı Kayak Pisti, Botanik Park ve Çikolata Vadisi gibi yatırımların bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca Ordu’nun turizm tanıtımında önemli bir yere sahip olan teleferik ve yamaç paraşütünün Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini vurgulayan Kaymaz, “Ordu-Giresun Havaalanımız kısmetse bu yıl içerisinde hizmete açılacak. Ordu’nun yatırımlar açısından en büyük eksiği muhteşem deniz potansiyelini kullanamaması, bir limanının ya da deniz ile ilgili herhangi bir yatırımının olmamasıdır. Trabzon, Samsun ve Giresun’da mevcut limanlar çalışıyor. Ordu’da ise ne bir liman var ne de bir yat marinası bulunmuyor” dedi.
“MARİNA, ORDU’YA YAKIŞIR”
DOKA’nın hazırladığı ve gerçekleştirmeyi düşündüğü ‘marina inşası, iç sularda uygun yerlerde rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi’ projesi için en uygun yerin Ordu olduğunun altını çizen Kaymaz, “Kumbaşı ya da Kirazlimanı’na bu proje rahatlıkla yapılabilir. Çünkü Ordu’nun geleceği turizmde parlaktır. Ordu sahip olduğu koylarıyla ve mevcut sahil şeridiyle hinterland açısından bu proje için en uygun yerdir. Ordu, turizmde yol almıştır. Ordu’nun turizm alanındaki geleceğinin bir ayağı eksik bırakılmamalıdır. DOKA’nın bu projesi mutlaka Ordu’ya yapılmalıdır” diye konuştu.