Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yılın ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç başkanlığında başlayan toplantıda, 2014 yılı son dönemi genel oda faaliyet ve değerlendirmeleri detaylı bir şekilde meclis üyeleri ile paylaşıldı. Toplantının bir diğer gündem maddesinde da hizmet binası çalışmaları yer aldı. Bu konuda Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, meclis üyelerine son gelinen durum ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2015 yılı içinde oda hizmet binasının tamamlanacağını ifade eden Levent, en kısa zamanda ihale aşamasına gelineceğini belirtti. Buğra Levent açıklamalarında oda hizmet binasının kaba inşaatının tamamlandığını çatı ve teras için yeni bir düzenlemeye gidildiğini ve dış cephe ile iç ince işçiliklerinin çalışıldığını söyledi.
Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç 2014 yılı oda faaliyetlerini rakamlar ile sunarak genel durumu değerlendirdi. Tunç yaptığı açıklamada, 31 Aralık 2014 itibariyle odaya kayıtlı 765 faal üye bulunduğunu, 2014 yılında 114 yeni kaydın yaparak 74 üyenin de kaydını sildiklerini söyledi. Doğan, "Odamız tarafından 48 adet kapasite raporu hazırlandı. Firmalar bazında 32 adet genel kurul tescil işlemi, 183 adet yönetim kurulu karar tescili işlemi gerçekleşti. 832 adet faaliyet belgesi, 656 adet ticaret sicili tasdiknamesi 65 adet muhammen bedel tespit işlemi, 10 adet iş makinası ruhsat tanzimi ve bin 603 nüsha muhtelif suret tasdiki işlemleri gerçekleşti.
2014 yılı içerisinde odamız tarafından gerçekleştirilen 81 faaliyetimiz internet sayfalarımız aracılığı ile paylaşıldı. Yine 2014 yıl sonu akreditasyon anketine verdiğimiz cevaplarda da yer aldığı şekli ile 2014 yıl sonu itibariyle kesin olmayan rakamlara göre 1 milyon 39 bin 271 TL gelir ve 587 bin 262 TL civarında gider rakamlarına ulaşıldı. Oda yöneticilerimiz 12 farklı konuda ve oda personelimiz toplam 10 adet eğitim aldı. Personel performansımız yüzde 96 olarak gerçekleşti. 2014 yılı içinde stratejik planımız çerçevesinde planlanan faaliyetlerimize ulaşma oranımız yüzde 97,37 olarak gerçekleşmiştir. Yerel basında 163 kez faaliyet ve etkinliklerimiz ile ulusal basın ve internet sitelerimizde ise 252 kez haber ve görsel olarak yer aldık. İnternet web sitemize 2014 yılında yaklaşık 5716 kez giriş yapıldı. Toplam 112 üyemizden memnuniyet anketlerimize cevap aldık. Buna göre 2014 yılı üye memnuniyet oranımız yüzde 81,9 olarak gerçekleşti. TSE tarafından aldığımız ISO 9001 ve TOBB Akreditasyon Kalite Belgelerine sahibiz. 2014 yılı Kasım ayında TOBB akreditasyon tetkikinden sonra belgemiz yenilendi. Yine oda olarak 2014 yılı içinde üyelerimize yönelik gerçekleştirilen toplantı, çalıştay, fuar, eğitim gibi 26 etkinlik gerçekleştirdik. Bunlar içinde biri yurt dışı olmak üzere toplam 6 fuar organizasyonunda yer aldık. Bu fuarlarımıza firmalarımızdan toplam 141 kişinin katılımını sağladık. Oda meclisimiz ve yönetim kurulumuz ile birlikte muhtelif 33 adet görüşme ve etkinlik ile lobi faaliyeti çalışması düzenledik. İşportacılar, kayıtsız çalışan firmalar, alabalık üretimi yapan firmalar gibi bazı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımızın sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunduk. TOBB tarafından gerçekleştirilen organizasyonların 13’üne katılım sağladık. Anket gibi 4 adet istatistik çalışma gerçekleştirdik. Hazırladığımız projemiz ile BEBKA’dan 15 bin TL değerinde eğitim desteği almaya hak kazandık. Üyelerimize yönelik 9 adet eğitim programı düzenledik. Bu eğitimlerimize toplam 468 kişi katılım sağladı. 2 adet girişimcilik sınıfı oluşturduk toplam 87 kişiye sertifika kazandırdık” dedi.
Toplantı son bir ay içerisinde oda tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, oda mali durumu, görüş ve önerilerin alınmasından sonra sona erdi.