Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, pazar günü yapılacak olan YGS sınavı ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
15 Mart Pazar günü Türkiye genelinde uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Eskişehir’den toplam 23 bin 571 aday ter dökecek. Düzenlediği basın toplantısında, öğrenciler gereksiz yere heyecan yapmamaları gerektiğini belirten Özen, adayların sınav gününden önce sınava girecekleri merkezlerini görmeleri gerektiğini ifade etti. Necmi Özen, ”Ülkemizde her yıl yaşanan heyecanın bir benzerini bu hafta sonu gençlerimiz tekrar yaşayacaklar. Bu hafta uygulanacak sınavla ilgili kendini iyi bir şekilde öğrencilerimizin büyük bir panik yaşamalarına, telaş yapmalarına gerek yok. Eğer sınav konusunda yeterince hazırlandıklarını hissediyorlarsa, bu sınavı başarmamaları için hiçbir neden yok. Adaylarımızın sınavdan önce bütün sınav merkezlerini görmeleri için, sınav yerleri açık tutulacak. Sınav salonları yarın hazırlanmış olacak. Sınavdan günüden önce sınava girecekleri yerleri gidip görmeleri öğrenciler için büyük önem taşıyor. Sınav giriş belgelerini 1 gün önceden hazırlamaları gerekiyor. Sınav günü sabah mutlaka sınavdan 1 gün önce gitmeleri gerek” dedi.
“KİMLİKSİZ SINAVA GİRİLEMEYECEK”
Adayların sınava girebilmeleri için soğuk damgalı kimlik veya süresi dolmamış pasaportları yanlarında bulundurmaları gerektiğini anlatan Özen, kimliklerinde sorun olan kişiler için hafta sonunda da hizmet verileceğini belirtti. Özen, “Öğrenciler sınava girmek için nüfus cüzdanı yada süresi dolmamış pasaportları getirmeleri zorunludur. Kimliklerde soğuk damganın görünmesi, T.C. kimlik numarası ve fotoğrafın bulunması gerekiyor. Nüfus cüzdanında sorun öğrenciler ise yarın ve pazar günü gidip, kimliklerini yenileyebilirler. Sınav günü saat 7.00’den saat 10.00’a kadar ilgili nüfus dairemiz yani Valilik binasındaki Odunpazarı Nüfus Müdürlüğümüz hizmet vermeye devam edecek. Sınav salonuna girmeden önce detaylı bir arama yapılıyor. Bu nedenle yanlarında delici ve kesici aletler bulundurmayacaklar. Saat, küpe, yüzük, takı, bilezik, küpe, anahtarlık gibi eşyaları bulundurmayacaklar. Sınav öncesinde ihtiyaçları varsa mutlaka gidersinler, sına sırasında kesinlikle izin verilmeyecek” şeklinde konuştu.
“TOPLAMDA 23 BİN 571 ADAY SINAVA GİRECEK”
Eskişehir’de sınava girecek olan kişi sayısının toplamda 23 bin 571 olduğunu söyleyen Nemci Özen, 3 bin 30 salon görevlisinin bulunduğunu belirtti. Özen, “Eskişehir’de bu yıl son sınıfta okuyan 9 bin 242 öğrencimiz bu hafta bu sınavda ter dökecek. Eskişehir genelinde geçtiğimiz yıl ve daha önce mezun olanlar ile bu sayı 23 bin 571 kişiye ulaşıyor. 3 bin 30 salon görevlisi bu öğrencilerimizin sağlıklı sınav şekilde sınavlarını gerçekleştirmesi için onlara yardımcı olacaklar. 71 sınav merkezinin 36 tanesi liselerimizden, 35 tanesi iki üniversitemizin fakülte binalarından meydana geliyor. Sınava girecek olan engelli adaylarımızın sayısı ise 62. Bu adaylarımız daha önceden belirlenmiş engelleri ve raporları dolayısı ile farklı bir yerde sıkıntısız yerde sınava girmeleri sağlanacak” şeklinde konuştu.
Sınav gününe denk gelen Eskişehirspor - Mersin İdman Yurdu maçından dolayı taraftarları sessizliğe davet eden Özen, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Eskişehir’de Pazar günü saat 10.00 ile 12.40 arasında sessiz bir şehir ortaya koyalım. Araçları mümkünse kullanmayıp, şehir trafiğini rahatlatalım. Eskişehirspor’un Pazar günü maçı var. Bu saatler arasında taraftarların sessiz kalmalarını, sınav saatinden sonra coşkulu bir şekilde coşkulu bir şekilde destek vermelerini istiyorum. Bu sınavı her şeyin sonu olarak görmeyelim, unutmayalım ki bu telafisi olan bir sınav hepinize başarılar diliyorum.”