Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - ESKİŞEHİRSPOR teknik direktörü Mıchael Skıbbe, tekrar Karabük’te olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Eski çalıştırdığı Kardemir Karabükspor’un düşme hattında olmasından dolayı üzgün olduğunu belirten Skibbe, "Ama bugün gösterdiği performansı kalan haftalarda da gösterirlerse iyi bir netice alacaklardır. İlk yarıda iyi bir mücadele verdiler. Takımım ise ikinci yarıda maçın temposuna ayak uydurdu ve 2 gol atarak öne geçtik. Maçın hakkı bence beraberlikti. Ama Ömer’in son dakikalarda kaçırdığı golü göz ardı etmemek gerekiyor. Ben bir puandan memnunum. Şimdi ligde orta sıralara gözümüzü dikeceğiz." Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Skıbbe’nin 'maçın hakkı beraberlikti’ sözlerini eleştirerek, "İstatistikler ortada. Koca Eskişehirspor 3 kere gelmiş adam bunu söylüyor. Tebrik ediyorum kendisini. Bu emeğe saygısızlıktır. Kendi takımını motife etmekse böyle motife olmaz. Emeğe saygı duymakta fayda var" dedi. 
Çok gol atmaları gereken maçta çok önemli bir fırsatları değerlendiremediklerini, saçma sapan goller yediklerini belirten Vural, şöyle dedi: "2-2'den sonraki sürede bütün girişimler sonuçsuz kaldı. Balıkesirspor maçı çok önem kazandı bizim için. Matametiksel şansımız devam ettikce kesinlikle teslim olmak, bırakmak yok. Dibine kadar gidecek olay. Muhakkak kazanmak zorunda olduğumuz maçları kazanmak hiç kolay değil. Bir süre sonra mantıkla oynamamız gereken oyunu kalbimizle oynamaya başlıyoruz. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Kapanıp kontra düşünceklerini biliyorduk öylede oldu. Hakem Hüseyin Göçek'i tebrik ediyorum. Sıfır hatayla maç yönetti."
Rakiplerininde kendileri gibi şansız olmalarını umut ettiğini aktaran Vural, şöyle devam etti: "İnşallah futboldaki şans faktörü birazda bizim yanımızda olur. Çok güzel oynuyoruz, ama bunu sonuca yansıtamıyoruz. Futbol gol oyunu. Gol atarsanız bakıyorlar olaya. 2-2 nasıl oldu kimseyi ilgilendirmiyor. 9 puan var ortada. Bunları almak için elimizden geleni yapacağız. İyi bir akşam olmadı. İçimiz acıyor ama ayakta kalmamız lazım." 
Futbol Federasyonuna sitem eden Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "Kardeşim 3 gün dolmadan bize maç oynatıyorsun. Türkiye liginde kime yaptınız bunu. 30 kere rica ettik, söyledik, neymiş, 'programı yaptık.' Yanlış yapmışsın. Düzelt kardeşim biz Cuma oynasaydık. 4 gün dinleme hakkı var. Herkese veriyorsun. Bize neden vermiyorsun. Bizi kafanızdan attınız mı yani. Söyleyince bunları kötü oluyoruz. Canımın yandığından değil. Doğru iş değil. Çıkarttık gösterdik. 'bakın yaptığınızı görün' dedik. 7 saat deplasmana git gel bana maç oynat tekrar 8-9 saat Balıkesir'e git. Yok ya. Biz biyonik adam falan değiliz yani. 'Ben program yaptım oldu bitti oynamak zorundasın' Yapsana bunu Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'a federasyon göreyim seni. Hadi yap. Bu kadar dinlenmeyle oynat onları göreyim ben seni. Bunlar adalet duygusunu insana yitirdiyor, hoş şeyler değil."