Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Genel Müdür ve Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, üniversitedeki görevinden istifa ederek, AK Parti Van milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Yaptığı yazılı açıklamada, üniversitedeki görevinden istifa ettiğini ifade eden Görentaş, “1950 yılından bu yana siyaset ile uğraşan bir aileden geldim. 2007 yılında AK Parti’den aday adayı, 2011 yılında ise aynı partiden milletvekili adayı oldum. Adaylık süresince canla başla çalıştım. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerinde AK Parti çatısı altında milletvekili adayı olmak için üniversitedeki görevimden istifa ettim. Üniversitede bölüm başkanlıkları, yönetim kurul üyelikleri ve senato üyeliğinin yanı sıra Gevaş Meslek Yüksekokul Müdürlüğü’nü yaptım. YYÜ Teknokent A.Ş.’nin kurulması için yoğun bir gayret sarf ettim ve genel müdür olarak görev yaptım” dedi.
AK Parti’nin asırlık hayalleri gerçekleştirdiğini, umutlarını Türkiye’ye bağlayan ülkelerin umudu olduğunu vurgulayan Görentaş, “Türkiye’de sessiz devrim yaparak vesayetlere son veren ve özellikle kangren haline gelen Kürt sorununun çözümü için büyük riskler alarak var gücü ile çalışan AK Parti, çözüm sürecinin sonuçlanması, dünya mazlumlarının derdine derman olması ve özgürlükçü bir anayasa yapılabilmesi için iyi sayıda milletvekili çıkartması gerekiyor. Bunun için de 7 Haziran’da yapılacak seçim çok önemli bir seçimdir. Türkiye’de yaşanan siyasal ve sosyal olaylar ve AK Parti’nin bu olaylarda göstermiş olduğu performans ve dik duruş takdirle anılmaktadır. Toplumun iradesi, toplumun vicdanı ve toplumun sesi olmak için aday oldum” şeklinde konuştu.