AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Havalimanı Başmüdürlüğü’ne atanan Ahmet Aydın’ı ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
AK Parti Trabzon’un Ortahisar ilçe Başkanı Temel Altunbaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon Havalimanı Başmüdürlüğü’ne atanan Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti ve yeni görevinde başarılar diledi.
Havalimanın çalışmaları hakkında Başmüdür Ahmet Aydın’dan bilgi alan Başkan Temel Altunbaş, Trabzon Havalimanı’nda 2002 yılında olan 396 bin yolcu sayısının 2014 yılında 2 milyon 821 bile ulaştığını söyledi.
Havayollarının halkın yolu olduğunu dile getiren Altunbaş, “AK Parti iktidarı döneminde havayolları adeta halkın yolu oldu. Bu söz boş bir söz değil. Yolcu sayısı ile bu ortada. Önceden uçağa binildiğinde arkaya doğru bakıldığında hep tanıdık simalar uçaktaydı. Allah’a şükürler olsun ki şimdi tüm halkımız rahatlıkla uçakla seyahat ediyor” dedi.
Havalimanına yapılması planlanan ikinci pist konusunda da Başmüdür Aydın’dan bilgi alan Altunbaş, maliyet fiyatlarının da göz önünde bulundurularak ikinci pist yerine, mevcut piste paralel taksi yolunun yapılmasının daha mantıklı olacağını söyledi.
Havalimanı Başmüdürü Ahmet Aydın, havalimanı ikinci pistinin proje aşamasında olduğuna vurgu yaparak, “Proje aşamasında olan ikinci pist Ordu-Giresun havalimanı ve Rize Fındıklı’ya yapılması planlanan havalimanı projesi için şu anda rafa kalktı. Havalimanımıza ikinci piste de gerek yok. Mevcut pistimizde bir sorun yok. Trafiği taşıyor. İkinci pist yerine paralel taksi yolu yapılsa olur. OR-Gİ’nin faaliyete geçmesi de Trabzon’a yüzde 7-8 oranında bir kayıp verir. Bu da bizim bir yıllık büyümemiz. Bir yıl büyümeyeceğiz, ondan sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Trabzon havalimanı bölgenin lokomotifi, bacasız fabrikası. Bir çok insan buradan ekmek yiyor” diye konuştu.