Devleti Aliyye Ocakları kurucu Genel Başkanı ve Ümmet Ocakları Kurucu Genel Başkanı M.Emin Canpolat, ülke genelindeki teşkilatlarıyla beraber Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman destek veren Osmanlı Ocakları’na katıldı.
Osmanlı Ocakları’nda da bir dönem kurucu Genel Başkanı A.Kadir Canpolat’ın Teşkilat Başkanlığı yaptığı zaman yerine bakan Emin Canpolat, resmen yurt genelindeki teşkilatlarıyla birlikte Osmanlı Ocaklarına katıldı.
Kısa bir açıklama yapan Emin Canpolat, “Osmanlı Ocakları çatısı altında bulunmaktan mutlu olduğunu her zaman Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı A.Kadir Canpolat’ın direktifleriyle Osmanlı Medeniyetine sahip çıkarak bu kutlu davanın hizmetkarı ve çilesine talip olduğunu, bir nefer olarak tüm dava kardeşlerimizle birlikte, Osmanlı Medeniyeti için Osmanlı Ocakları’nın emrinde ve hizmet etmeye her zaman hazırız” dedi.
Ayrıca M.Emin Canpolat, AK Parti’nin kurucularından olduğu ve AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili aday adayı olduğunu, seçilmesi halinde bir dönem Genel Başkanlığını yaptığı Osmanlı Ocakları’nın TBMM’deki temsilcisi olacağını ifade etti.