Anadolu Platformu’nun düzenlemiş olduğu "Yeni dönem, yeni öğretmen, yeni nesil" üst başlıklı 9. Öğretmen Sempozyumu, ÖZKUR-BİR üyesi Bilim Koleji’nin ev sahipliğinde düzenlendi.
Sempozyuma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak, Özel Okullar Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve yoğun dinleyici topluluğu katıldı.
İki gün boyunca süren sempozyumda eğitim felsefesi üzerine önemli akademisyenler sunumlar yaptılar.
Sempozyumun önemli konukları arasında yer alan Esra Erdoğan Albayrak, “Medeniyet Tasavvurunda Öğretmen ve Okulun Yeri” başlıklı bir konuşma yaptı.
“Öğretmenin misyonu şahsiyet oluşturmaktır.” diyen Albayrak, eğitimin amacının öncelikle kişilik terbiyesi olduğunu belirtti. Medeniyetler ve eğitim arasındaki ilişkiye değinen Albayrak doğu ve batı medeniyetlerinin eğitim felsefelerini karşılaştırarak farklılıklarını ortaya koydu.
İslam medeniyetinin tasavvurunda eğitimin temel amacının insanı ihsan makamına çıkarmak olduğunu vurgulayan Albayrak, “Her an Allah’ı görüyormuş gibi, Allah’ın tecelli eden tüm sıfatlarını okuma gayreti içinde olan bir hal lisanı hakimdir bu eğitim modelinde” dedi.
Programın "Yeni Öğretmen" başlıklı ikinci oturumunda konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız çocukların ve gençlerin teknolojiyi ve sosyal medyayı, yetişkinlerden çok daha iyi kullandığını belirtti.
“Biz eğitimciler olarak çok zor bir döneme girdik" ifadelerini kullanan Yıldız, "Eğitiminden öğretiminden sorumlu olduğumuz çocuklarımız teknolojiyi bizden daha iyi biliyorlar. Dolayısıyla bu konuda bizlere büyük görevler düşüyor. Özveriyle çalışan sizlerin şahsında tüm eğitimcilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Sempozyumda konuşma yapan ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, öncelikli olarak organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Bu tür organizasyonların Türkiye’nin eğitim sistemi için önemli olduğunu ifade eden Koç, bu tür sempozyumların yapılmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Ülkemizin en önemli meselesinin eğitim olduğunu ifade eden Koç, ÖZKUR-BİR olarak yapılan tüm çalışmalara katıldıklarını ve fikirlerini sunduklarını söyledi. Ülkemizde son yıllarda eğitim alanında olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Koç, “Milli Eğitim Bakanlığımız ve eğitim yöneticilerimiz çok değerli çalışmalar yapmaktalar. Biz de dernek olarak bu çalışmaları hem yakından takip ediyoruz hem de takdirle karşılıyoruz” dedi.
Türkiye’nin yapmış olduğu çalışmalarla eğitim alanında Ortadoğu ve Afrika’nın eğitim üssü olacağını her platformda dile getirdiğini söyleyen Koç, yakın zamanda bu söyleminin de gerçekleşeceğine inandığını belirtti.
Koç son olarak böylesine değerli bir sempozyumun ÖZKUR-BİR üyesi Bilim Koleji’nde gerçekleşmiş olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
Sempozyumun sonunda organizasyona ev sahipliği yapan Bilim Koleji’nin kurucu temsilcisi Vedat Toy da böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyerek konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.