İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Talat Kakız, “Çözüm Süreci’nde umutların yeniden yeşerdiği ve sonuca doğru gidilen bir ortamda barış arayışlarını tahrip eden bu olayları kınıyoruz” dedi.
Dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Şırnak ili Cizre İlçesi’nde yaşanan olaylara temas eden MAZLUM DER Malatya Şubesi yönetim kurulu üyesi Talat Kakız, “Önceki gün Cizre’de meydana gelen olaylarda üç vatandaşımız yaşamını yitirmiş, bazı vatandaşlarımız da yaralanmıştır. “Çözüm Süreci”nde umutların yeniden yeşerdiği ve sonuca doğru gidilen bir ortamda barış arayışlarını tahrip eden bu olayları kınıyoruz. Hükumet acilen önlem almalı, herhangi bir güvenlikçi anlayışa sapmadan, vatandaşın can ve mal güvenliğine dair gerekli tedbirleri almalıdır. Ayrıca, hiçbir siyasi ve ideolojik kurumun bir başka kurum üzerinde tahakküm kurması, siyasal egemenlik iddiasında bulunması kabul edilemez. Ekim ayında yaşadığımız talihsiz olayların benzerinin yaşatılmak istendiği bu günlerde tüm siyasal partileri, kişileri, kurumları, sağduyuya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kakız, “MAZLUMDER olarak yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Türkiye’deki temel sorunların, şiddet dışı yöntemlerle çözümü hayati değer taşımaktadır. Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırıyoruz.
Ayrıca yeryüzünde zulüm, gözyaşı ve kanın akıtıldığı bir ortamda çılgınca düzenlenen Yılbaşı etkinliklerini tasvip etmiyor ve tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.