Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından engelliler için istihdam protokolü imzalandı.
İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, Büyükşehir ile İŞKUR arasında engelliler için imzalanan istihdam projesiyle Gaziantep’te yaşayan engellilerin istihdamına yönelik ve mesleki izlenimlerine yönelik çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Ekin, “Bu projeyi Sayın Yusuf Bey’den ilk aldığımızda Sayın Vali’nin başkanlığında yaptığımız istihdam ve mesleki eğitim kurumunda alıp değerlendirdikten ve İŞKUR İl Müdürlüğü’müzün de uygun görüşünü yazdıktan sonra Genel Müdürlüğümüze ilettik. Genel Müdürlüğümüz de onayladı. Ama en son protokol aşamasında Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanı’mızla huzurunuzda imzalayacağız” dedi.
Ekin, bu projede yaklaşık 300 engelli vatandaşın, bir şekilde bu eğitimi alacağını ve 60 kadar engelliye de istihdam sağlanacağını açıkladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise, "Engellilerle, gazilerle, şehitlerle ilgili çok çalışmalarınız olmuştur. Siz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz zaman da bütün tarafların belediyede yer aldığını gördünüz” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne, onun temsilcisi olan İŞKUR İl Müdürlüğü’ne ve hem de Yusuf Çelebi’ye bu mutfak çalışmasında ve bu protokolü hazırlayarak buraya getirmelerinden dolayı teşekkür etti.
Şahin, yasal altyapıyı kuvvetlendirdiklerini belirterek, “Hem Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığımızın liderliğinde, engellilerimizin yaşamını ilgilendiren 4 ana başlıktan bir tanesi eğitimdi, ikincisi sağlık, üçüncüsü istihdam, dördüncüsü ulaşılabilirlik. Bu dört ana başlık da çok önemli projeleri hayata geçirdik” diye konuştu.
Bugün de yaklaşık 15 aydan beri Büyükşehir Belediye başkanı olarak, belediye bünyesinde engellilerin yönetimin içerisinde olması, kendinden biriyle sorununu anlatmasını çok önemsediklerini söyledi.
Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir insana dokunduğunuz zaman bu ne kadar kıymetli. Bugün 300 arkadaşımız bu sistemin içerisine gidiyor. 60 arkadaşımız istihdamdan istifade ediyor. Çünkü o dört ana başlıktaki en önemli konu istihdamdı. Bir taraftan devlet memurlarına alınmasında, eksik kadroların giderilmesinde çok yoğun çalıştık. Hem özel sektördeki engelli kontenjanın doldurulmasında çok yoğun çalışmalar yaptık hem de sosyal belediyecilik 2 milyon nüfusu olan Gaziantep’imizi, kadın, çocuk, yetim, yoksul, engelli herkesin yaşamına dokunacak projeler üretmek bizim en önemli görev alanlarımızdan biriydi.”