GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, "Giresun'da olayların aydınlatma oranı yüzde 97,5 seviyesinde. Giresun bu rakamlarla değerlendirdiğimizde bölgesinin huzurlu bir şehri" dedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü olarak daha huzurlu, güvenli ve iyi yaşanılabilir bir Giresun için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Huzur ve güvenin sağlanması noktasında kendi yürüttükleri faaliyetlerin yanı sıra, vatandaşlardan da büyük destek gördüklerini kaydeden Öztürk,"Giresun'daki bu huzurun temininde güvenlik güçlerimizin yanında hemşehrilerimizin verdiği destek çok önemli. Halkımızın verdiği desteklerle birlikte Giresun, daha huzurlu, daha güvenli ve daha iyi yaşanılabilir bir il haline geliyor" diye konuştu. 

Öztürk, özellikle Giresun'da hırsızlıkla mücadelede sürdürülen çalışmalarda ciddi mesafeler alındığını kaydederek, şöyle konuştu:

"2013-2014 değerlendirmesini yaptığımızda bazı suçlarda artış var. Artan suçları sıraladık. Yüz promil ve üzeri alkol alan vatandaşlarımıza yönelik adli işlemlerden kaynaklı trafik güvenliğini tehlikeye düşürme suçunda yükseliş var. Yine aile içi şiddet olaylarında artışlarımız var. Basit yaralama, trafik kazası gibi konularda artışlarımız var. Bunlara karşı bazı suçlarda da ciddi düşüşler söz konusu. Vatandaşımızın ciddi manada önemsediği hırsızlık olaylarında azalma yaşandı. Türkiye genelinde hırsızlık olayları yüzde 3.8 artarken, Giresun'da yüzde 9 düşüş söz konusu. Türkiye genelinde hırsızlık olaylarını aydınlatma oranı yüzde 16 iken, Giresun'da ise yüzde 74,9. Bu da önemli bir konu. Giresun'da olayların aydınlatma oranı yüzde 97,5 seviyesinde. Giresun bu rakamlarla değerlendirdiğimizde bölgesinin huzurlu bir şehri"