Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR, () - ERZURUM'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Şükrü Şahin, Eskişehir'de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze törenine baba Alişan Şahin hükümlü olarak kaldığı Açık Cezaevi'nden izinli olarak katıldı. Baba Şahin, "Vatan için, bayrak için feda ettim yiğidimi" dedi.
Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde dün sabaha karşı PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Eskişehirli Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in cenazesi gece askeri uçakla Eskişehir'e getirildi. Bekar olan ve 3 ay önce jandarma uzman onbaşı olarak göreve başladığı belirtilen şehit Şükrü Şahin için bugün Reşadiye Camisi'nde tören düzenlendi.
Törene şehidin annesi Şaziye Şahin, mal beyanında bulunmamak suçundan 15 günlük hapis cezası nedeniyle Eskişehir Açık Cezaevi'nde kalan ve cenaze için kendisine izin verilen babası Alişan Şahin, kızkardeşleri Funda, Ferda ve Damla, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ile çok sayıda kişi katıldı.
Baba Alişan Şahin'in geçen yerel seçimlerde Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'nde BBP'den belediye başkan adayı olduğu, ancak seçimi kazanamadığı belirtildi.
'HAYDİ KALK MAÇA GİDECEĞİZ'
Cenaze töreninde şehidin tabutunun üzerine Eskişehirspor atkısı konuldu. Şehidin annesi Şaziye ile kızkardeşleri Ferda ve Damla asker şapkası takıp tabutun yanında asker selamı verdi. Funda Şahin kardeşinin tabutuna eliyle vurarak gözyaşları içinde şöyle seslendi:
"Hepiniz dik durun. O ablasının bir tanesi. Dik durun, şerefsizlere yem vermeyin. Ben dik duruyorum. Hadi kalksana. Maçlara gideceğiz. Atkın da geldi. Hadi kalk yeşil gözlüm. Ablana kalk da sarıl. Ben dimdik duruyorum, sen de karşımda dimdik dursana. Ben seni Turhal'a gönderdim. Erzurum'dan şehit getirdim. Sana bunu yapanların Allah belasını versin. Sen milliyetçi çocuktun. Hadi kalk maç var gideceğiz. Eskişehirspor senin için gelmiş kalksana."
Şehidin evli ablası Ferda da, kucağında 1 yaşındaki oğlu Yağız ile birlikte tabuta sarılıp "Kardeşim ben ne yapacağım sensiz. Kalk. Kalk, hepimizin teselliye ihtiyacı var. Teselli et bizi. Kim destek verecek bana. Yakışmadın oraya, kalk. Kalk da yangınımızı söndür. Benim oğlum kime dayı diyecek. Niye bıraktın gittin bizi. Kalk bize sarıl" diyerek gözyaşı döktü.
'VATAN İÇİN BAYRAK İÇİN FEDA ETTİM YİĞİDİMİ'
Cenaze töreninde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin teselli etmeye çalıştığı baba Alişan Şahin de "Vatan için, bayrak için feda ettim yiğidimi. Bir oğlum daha olsa yine ederim. Bir ölür, bin diriliriz" dedi.
Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit Şükrü Şahin'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu. Kız kardeşler Funda ve damla asker şapkalarıyla selam verip top arabasının üzerindeki tabutun yanında yürüdüler. Baba Alişan Şahin de geçiş sırasında eline aldığı Turk Bayrağını salladı.
Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına alındı. Şahit Jandarma Uzman Onbaşı Şahin, götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI