Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi, duyarsız vatandaşlar tarafından kirletilen Şemdinli, Van ve Esendere yolu boyunda kül temizleme çalışmaları başlattı.
Her sene olduğu gibi bu sene de duyarsız vatandaşlar yüzünden çöp merkezine çevrilen anayollar belediye ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı. İş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenen tonlarca atık kül, belediye tarafından belirlenen kül dökme merkezine taşındı. Kül temizlik çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Temizlik ve Kontrol İşleri Müdürü Arif Öğmen, belediyenin atık küller için yer belirttiği halde her sene olduğu gibi bu senede duyarsız vatandaşların Yüksekova çevresini yapılan yüzlerce ilan ve duyuruya rağmen çöp alanına çevirdiğini belirtti. Öğmen, "Bilindiği gibi baharın gelmesi ile birlikte Yüksekova’da bulunan küllerin belediyenin belirlediği yerlere atılmaması ve getirilip rastgele anayollara atılması hem doğaya hem belediyeye hem de diğer kurumlara zarar veriyor. Tek gayemiz bütün yurttaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasıdır. Yurttaşlarımızdan tek ricamız küllerini atacağı zaman gelip belediyeye başvursunlar. Ekiplerimiz kendilerine her türlü yardımda bulunacaklar. Çevreye rastgele atılan küller hem çevreyi kirletiyor hem de insan sağlığını ciddi anlamda olumsuz etkiliyor” dedi.
Doğayı tahrip etmenin insanlık suçu olduğunu belirten Öğmen, atık küllerinin atıldığı alanın mücavir alanı olduğunu, fakat halka hizmet etmek için belediye olarak her sene olduğu gibi alanın temizlemesini bu sene de üstlendiklerini söyledi.
Atık küllerle ilgili Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada ise, “Belediyemiz tarafından kalorifer külü için yeni belirlenen alan dışına kül döken vatandaşlar, tespiti halinde haklarında kesinlikle cezai işlem uygulanacaktır. Külü olan vatandaşlarımız belediye Temizlik ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’ne başvursunlar. Görevli arkadaşlar kendilerine yardımcı olacaklar” denildi.