Adıyaman İl Defterdarlık çalışanları, "Ücret adaletsizliğine, istihdam belirsizliğine, itibarsızlaştırmalara, rotasyon dayatmalarına, bir bütün tasfiye politikalarına karşı alanlardayız” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Defterdar çalışanları ile BES Adıyaman İl Başkanlığı, defterdarlık önünde yaptığı basın açıklamasını okuyan BES Adıyaman İl Başkanlığı Yöneticilerinden Mehmet Aydın, “Son on yıllık süreçte gelir-gider, uzman olan olmayan, eski-yeni, merkez- taşra gibi ayrıştırıcı politikalara karşı ortak taleplerimizle omuz omuza, kol-kola alanlardayız. Gelir ve gider birimleri et ve tırnak gibidir, et tırnaktan ayrılmaz diyenler eşitlik ve adalet taleplerimizle alanlardayız. Tüm bölücü politikalara karşı maliye emekçisi kimliğimizle, gelircisi-gidercisi ile amiri- memuru, uzmanı-uzman olmayanı, yardımcı hizmetlisi, teknisyeni, şoförü bir bütün, dimdik ayaktayız, alanlarda taleplerimizi haykırıyoruz" dedi.
Aydın, "Dünümüzü bugünümüzü, geleceğimizi çalanlara, çalmakta ısrar edenlere, artık yeter demek için, maliye emekçileri olarak emeğimize onurumuza, geleceğimize sahip çıkmak için, ülke genelinde alanlardayız. Maliye Bakanlığı ile yap-boz tahtası gibi oynayanlara, boş laflara artık karnımız tok demek için, taleplerimizin bir an önce karşılanması için alanlardayız" diye konuştu.
2005 yılında maliye emekçilerinin itirazlarına ve ortaya koyduğu direnişe rağmen çıkartılan Gelir İdaresi Başkanlığı Yasasının, 2011 yılında adeta kamu emekçileri ile alay edercesine kamuda eşit işe eşit ücret olarak yansıtılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve son olarak 2013 yılında Hükumet ile Memur Sen arasında imzalanan satış sözleşmesi maliye emekçilerine eşitsizliği, adaletsizliği ve yoksullaşmayı dayatan bir süreci de beraberinde getirdiğini vurgulayan Aydın, şunları söyledi:
"Yaşadığımız bu süreçte ortaya koyduğumuz her türlü eyleme rağmen, taleplerimiz içi boş vaatlerle geçiştirilmiş, ülkemizi parsel parsel satanlar sıra emekçilerin taleplerine gelince her zaman olduğu gibi kulaklarını tıkayarak taleplerimizi geçiştirmeye çalışmışlardır. Ülkemizde derin bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Milyonlarca kişi kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için mahkemeliktir. İşsizlik son yılların en yüksek rakamına çıkmış bulunmaktadır. Diğer emekçilerde olduğu gibi maliye emekçileri de enflasyon oranının altında maaş zamları, gasp edilen fazla mesai ücretleri, sürekli olarak yapılan zamlar ve vergi yükü altında her geçen gün daha da yoksullaşmaktadır. “Yeni Türkiye”, “Güçlü Ekonomi” sloganı ile kurulan 62. Hükümetin ülkemize ve emekçilere vaat ettiği yeni bir şey yoktur, ekonominin hali ortadadır.
Siyasi iktidarı ve Maliye Bakanı’nı göreve çağırıyor, taleplerimizin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Aksi halde eylem ve etkinlikler dışında siyası iktidara sandıkta da mesajımızı vereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”