Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan 60 öğrenci, düzenlenen mezuniyet töreninde hipokrat yemini etti.
Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Kuş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Cihan Ekmen, Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Ercan, Tedavi Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Faruk Günak, Tıp Fakültesi Akademisyenleri, mezun öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin sunduğu mini konserle devam etti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın yaptığı konuşmada, Tıp eğitimin önemi, tıp eğitimde gelinen nokta ve kaliteli eğitim konularında vurgu yaparken, mezun öğrencilere mesleklerinde ve sivil hayatında başarı diledi. Konuşmaların arından 60 doktor adayı, Hipokrat yemini ederek sağlık ordusuna katıldı.
Duygulu anların yaşandığı mezuniyet töreni dereceye girenlerin plaket alması, mezun öğrencilerin diplomalarının alınması ve dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması ile devam etti. Müzik eşliğinde devam eden tören, öğrencilerin kep atmaları ve sunulan ikramlarla son buldu.