Uluslararası Okul Sporları Federasyonu’nun (ISF) 2015 yılı faaliyet programında bulunan Dünya Liseler Oryantiring (yön bulma) Şampiyonası 18-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesi Tekirova bölgesinde yapılacak.
Dünya Liseler Oryantiring Şampiyonası’nın basın toplantısı Antalya Gazeteciler Cemiyeti Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Türkiye Okul Sporları Başkanı Ayhan Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve basın mensupları katıldı.
Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan ve iki yılda bir yapılan Dünya Liseler Oryantiring Şampiyonası’nın ilki 1987 yılında İsveç’te yapılırken, sonuncusu ise Portekiz’de gerçekleştirildi. 25 ülkeden yaklaşık bin 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına Türkiye 40 sporcuyla yarışmalarda yer alacak. Dünya ülkelerinden Fransa, Danimarka, Hollanda, Yeni Zellanda, Çin ve Avustralya da yarışmalara katılacak ülkeler arasında yer alıyor.
Türkiye Okul Sporları Başkanı Ayhan Pala, ISF yani Uluslararası Okul Sporları Federasyonu 2015 Dünya Liseler Oryantiring Şampiyonası’nın 18-24 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacağını belirterek, "Dünya Liseler Oryantiring Şampiyonası’na 25 ülkeden bin 100 sporcu, öğrenci, çalıştırıcı ve yönetici katılacak. Ülkemiz organizasyonda 40 sporcu ile yer alacak. Tekirova bölgesinde bulunan üç ayrı haritada gerçekleştirilecek şampiyonanın, açılış seremonisi 19 nisan tarihinde, kapanışı ise 23 nisan günü gerçekleştirilecek. Dünya Liseler Oryantiring Şampiyonası ülkemizde ilk defa yapılacak. Dünyada spor turizmininde önemli yeri olan Antalya’da yapılan bu şampiyonaya ISF çok önem vermekte ve üst düzeyde temsilci bulundurmakta" dedi.
Okul spor faaliyetlerinde oryantiring branşında önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Pala, Türkiye’nin yarışmalarda çok başarılı olduğunu da sözlerine ekledi.