Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Bu toprakların adetlerinde, geleneklerinde, inançlarında ve örfünde kendisi için istemediğini, başkasına reva görmek yoktur. Kim ki, örf, adet, gelenek, inanç adı altında kadınlarımıza insanlık dışı muameleyi reva görüyorsa o büyük bir yanlış içindedir” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kadınların aileleri ve toplumumu şekillendiren, milletin istikbali olan çocukları edep, adap duygularıyla, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştiren toplum mimarları olduğunu vurgulayan vali Çomaktekin, “Bunun yanı sıra ülkemizin Kurtuluş Mücadelesi’nde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol hafızalarımızdan silinmemektedir. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez’ sözüyle, Anadolu kadınının milli mücadelede oynadığı can alıcı rolü özetlemiştir” ifadelerini kullandı.
Çomaktekin, mesajına şunları kaydetti: “Bu toprakların adetlerinde, geleneklerinde, inançlarında ve örfünde kendisi için istemediğini, başkasına reva görmek yoktur. Kim ki örf, adet, gelenek, inanç adı altında kadınlarımıza insanlık dışı muameleyi reva görüyorsa o büyük bir yanlış içindedir. Annelerin, eşlerin, kız çocuklarının ikinci planda olduğu bir toplumda, huzur ve gelişmeden söz edilemez. Kadınların, şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da arttırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye dileği ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”