ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gümüşhane organize sanayi bölgesinde fabrika yapmak isteyen bir müteşebbise, Türkiye'de verilen en büyük teşviki sağlıyoruz" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 4. düzenlenen "Gümüşhane Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılışına katılan Işık, Zigana Tüneli'nin altında 12 bin metrelik yeni tüneli ihale ettiklerini, yakında ihalenin sonuçlanacağını söyledi. Işık, "Sadece Gümüşhane'nin ödediği 100 yıllık vergi, zannediyorum Zigana Tüneli'ni yapmaya yetmez... Havaalanın sadece sivil uçuşlarla ilgili yeterli olmayacağı kanaatimiz var, bu konuda farklı bir çalışma yürütüyoruz. İkisu Yolu'nun, Şiran ilçesi ve Gümüşhane için nasıl bir yılan hikayesi olduğunu biliyorum. Şu anda 8 kilometre kapanmamış yolumuz kaldı, onun da ihalesi 26 Mart'ta yapılacak ve yol tamamlanacak... Gümüşhane-Erzincan bağlantısı yapıldı" diye konuştu. 

Gümüşhane'nin kişi başına en fazla yatırımı alan 3 ilden biri olduğunu söyleyen Işık, kentin bundan sonra da yatırım almaya devam edeceğini ve bunu hak ettiğini belirtti.

Işık, Gümüşhane'de istihdamı arttıracak bazı çalışmalar yapmak için düğmeye bastıklarını, bu kapsamda pestil köme üreticilerinin birlik kurmasını ve ürünü bütün dünyaya satmalarını istediklerini belirtti. "Bazı büyük firmaları, Gümüşhane'ye yatırım yapmaları için 1 yıldır zorluyoruz" diyen Işık, artık devletin fabrika yapmadığını, fabrika yapanları teşvik ettiğini söyledi. Gümüşhane organize sanayi bölgesinde fabrika yapmak isteyen bir müteşebbise, Türkiye'de verilen en büyük teşviki sağladıklarına dikkati çeken Işık, kamu yatırımlarıyla kenti çok daha farklı noktalara taşımak istediklerini anlattı.

 Etkinliğe, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Işık ve beraberindeki heyet, stantları gezdi. Gümüş rozet satın alan Işık, vatandaşlarla sohbet etti. İkram edilen yöresel lezzetleri tadan Işık, horon gösterisini izledi.

Gümüşhane Tanıtım Günleri, 4 gün sürecek.