BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, kadınların sorunlarına çözüm üretmek, evde oturan kadınları üretime dahil etmek amacıyla kurulan Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyetlerinin başarıyla devam ettiği bildirildi.

Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin, kadının sosyal hayattaki yerini alması amacıyla 2002 yılında kurulduğunu belirtti.

Çalışmaların başarıyla devam ettiğini vurgulayan Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl yaptığı Bayburt ziyaretinde, Valilik tarafından yemek organizasyonu işinin kendilerine verilmesi sonrasında memnun edici dönüşler yaşanmasının kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Bayburt mutfağına özgü lezzetlerden oluşan bir menünün hazırlandığını vurgulayan Karabulut, "Tabii bu yemekleri hazırlarken yaşadığımız mutluluk ve heyecan, en güzelini hazırlamak için Bayburtlu kadınlarımızın gösterdiği çaba görülmeye değerdi" dedi.

- "Projelerimizle derneğimiz hayat buldu"

Karabulut, derneğin kurulduğu ilk yıllarda kermes ve benzeri etkinlikler düzenleyerek kadınlara destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "İlk yıllarımızda resmi nikahı olmayan çiftlerimizin nikahlarını kıydırdık, kimsesizlere yardım eli uzatmaya çalıştık. Tabii bunlar da çok güzeldi ama baktık ki yeterli olmuyordu. Artık kadınlara mesleki eğitimler vererek kazanca yönelik istihdamlarını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Derneğin 2010 yılında hayata geçirmeye başladığı projelerle kadınlara daha fazla destek sağlamaya başladığını ifade eden Karabulut, şöyle devam etti:

 "Avrupa Birliği, SODES projeleri, İçişleri Bakanlığından onaylanan farklı projeler yürüttük. Bu projelerimizle derneğimiz hayat buldu. Projeler kapsamında aldığımız malzeme ve ekipmanla 3 katlı bir bina oluşturduk. Burada yöresel el sanatlarını sergilediğimiz alanımız, mutfağımız, ehram ve el sanatları atölyelerimiz var. Burada kadınlarımız hediyelik eşya üretiyor. Çocuk oyun odamız, hatta spor salonumuz var. Spor salonunda kadınlar sabah ve akşam gelip spor yapabiliyor."