Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve UGETAM’ın (İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi ve Ticaret AŞ.) himayesinde Turkcell ve Vodafone ana sponsorluklarında düzenlenecek olan, “3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı” bu yıl 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde HHB Expo Fuar şirketi tarafından gerçekleştirilecek,
31 Mart 2015 tarihinde Türkiyede yasanan genel elektrik kesintisi şebeke işletmecilğinde bilişim teknolojilerinin kullanımının zorunluluk olduğunu gösterdi. ICSG Istanbul 2015 Kongresinde tüm taraflarca konu tartışılacak.
Ülkemizde akıllı şebekelerin, elektrik şebekeleri ile bağlantılarını, gündeme getirmek için "Akıllı Şebekeler ve Türkiye Elektrik Şebekesinin Mevcut Durumu ve Geleceği" konularını içeren oturumlar, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, TEDAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ, TETAŞ ve ELDER başta olmak üzere özel sektör, kamu, kurum ve kuruluşların üst yetkililerinin verecekleri bilgiler ışığında “3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı”nda gündeme gelecek.
Beyaz Saray’a danışmanlık yapan John McDonald, Akıllı Şebekeler Avrupa Komisyonu Proje Lideri Gianluca Fulli, IEEE PES Türkiye Baskanı Prof. Dr. Ömer USTA, ICSG İstanbul 2015’de “Keynote Speaker” olarak yer alacak.
Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı Direktörü Leocadia I. ZAK, Almanya Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uluslararası İlişkiler Yazışma Yönetmeliği Bölüm Başkanı Dr. Annegret GROEBEL, Uluslararası G3 PLC Birliği Genel Sekreteri Marc DELANDRE, Barselona Şehir Konseyi CIO , Hollanda Fotovoltaik Endüstrisi Derneği Başkanı James WATSON, Global Akıllı Şebekeler Federasyonu İrlanda Başkanı Patrick TURNBULL, Hollanda Açık Akıllı Şebekeler Genel Müdürü Mark OSSEL, Arap Ülkeleri Yenilebilir Enerji Derneği Başkanı Mohammed Al TA’ANI, Danimarka Üniversitesi Enerji Enformatik öğretim üyesi Prof. Bo Norregaard gibi uluslararası konuşmacılar ICSG İstanbul 2015’te yer alacak.
ICSG İstanbul 2015 boyunca ikili iş görüşmeleri ve ticari anlaşmalar yanında dünyada ve Türkiye’deki enerji sektörünün önemli konu başlıkları İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde ele alınacak olup oturumlarda hükümet düzeyindeki heyetlerden, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri yer alacak ve gündemdeki önemli konuları değerlendireceklerdir. Kaçırılmaması gereken 6 salonda gerçekleşecek olan bu oturumlarda enerji sektörünün önemli konu başlıklarında güncel bilgi edinme ve sunumlara ulaşma imkânı bulmak mümkün olacak.
ICSG İstanbul 2015 için, Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda, Kanada, Danimarka, İtalya, İspanya, CIS Ülkeleri, Orta ve Doğu Afrika, Güney Amerika ve Orta doğu ülkelerinden hükümet ve bürokrat düzeyinde heyetler fuara katılacak ve ücretsiz ikili görüşmeler gerçekleşecektir. Söz konusu ikili görüşmeler fuara katılan şirketlere, yabancı şirketlerle iş birliklerini artırma imkânı sunacaktır. Fuar T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmekte olup, Bakanlık tarafından Fuara “Alım Heyeti” organize edilecek.
Fuar alanında 150 yerel ve uluslararası markalar stant açacak olup, ikili görüşmeler ile firmaların bir araya gelmesi sağlanacak.
Doktora - Yüksek Lisans Öğrencisi En iyi Bildiri Ödülü, Genç Bilim Adamı En İyi Bildiri Ödülü, Lisans Öğrencisi En İyi Bildiri Ödülleri verilecektir.
29-30 Nisan 2015 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan , “3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı”na; bu yıl kamu kurumları, uluslararası metroloji ve standardizasyon kuruluşları, uluslararası akıllı şebekelerin STK’ları, elektrik, su ve gaz sayacı üretici ve ithalatçı firmaları, elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketleri, organize sanayi bölgeleri, belediyeler, uygunluk değerlendirme kuruluşları, otomasyon firmaları, muayene, deney ve kalibrasyon kuruluşları, Ar-Ge firmaları, enerji üretim/iletim/dağıtım firmaları, GSM operatörleri, akıllı bina firmaları ve yazılım firmaları ile ilgili yurt içi ve yurt dışı sektör temsilcilerinden oluşan binlerce uzman ve akademisyenle birlikte 50’nin üzerinde ülkeden 5000 sektör temsilcisinin katılması bekleniyor.