Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından ’Oyuncak Kız’ opera sahnesinde canlanacak.
19. yüzyılın en önemli bale yapıtı olarak kabul edilen ve sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan (Oyuncak Kız) Coppélia, Ocak ayında 3 temsille Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak. Ünlü Macar koreograf Gyula Harangozo tarafından sahneye konulan eser; kasabanın en yakışıklı erkeği olan Franz’ın gizemli bir evin balkonundaki güzel kız Coppelia’ya ilgisini kıskanan Swanilda’nın, o eve gizlice girerek Coppelia’nın aslında bir oyuncak olduğunu keşfetmesi ve nişanlısı Franz’a unutamayacağı bir ders vermeye karar vermesini konu alıyor. Oyunla ilgili detaylı bilgileri ADOP’un www.dobgm.gov.tr , facebook.com/AnkaraDOB, twitter.com/AnkaraDOB internet adreslerinden alınabilecek.
Oyun, Ankara Opera Sahnesinde 17 Ocak Cumartesi, 22 Ocak Perşembe, 24 Ocak Cumartesi günleri saat 20.00’de sahnelenecek.
COPPELIA (BALE / 3 perde)
Leo Delibes (besteci), Bujor Hoinic - Alessandro Cedrone (orkestra şefi), Gyula Harangozo (koreograf), Özge Başaran Onuk - Mine İzgi - Sanem Subaygil - Özge Onat - Gözde Özgür (Swanilda), Burak Kayıhan - Eren Keleş - Kadir Okurer - İlhan Durgut (Franz), Sanem Subaygil - Özge Onat - Ezgi Odabaşı - Güleycan Bilaloğlu - Ishikwa Chisato (Coppelia), Hakan Odabaşı - Serhat Güdül (Coppelius).