Kars’ın Selim İlçesi’nde kaymakamlıkca hayata geçirilen ‘Selim Okuyor’ projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllerini aldı.
Selim Halk Eğitim Merkezi’nde ‘’Selim Okuyor’’ projesi kapsamında gerçekleştirilen en çok kitap okuyan öğrencilerin ödül törenine Kaymakm Erdinç Dolu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necattin Ulutepe, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Necattin Ulutepe projenin amacı ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ulutepe’nin konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.
En çok kitap okuyan öğrencilerin ödülleri Kaymakam Erdinç Dolu ve daire müdürleri tarafından verildi. Dolu’nun elinden ödüllerini alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.
Daha sonra konuşan Kaymakam Erdinç Dolu, “Öncelikle dereceye giren öğrenci arkadaşlarımı kutluyorum. Selim Okuyor projesi’nin amacı öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Proje kapsamında çam sakızı çoban armağanı olarak en çok kitap okuyan 11 öğrenciye hediyelerini verdik” dedi.
Ödül töreni sonrasında Selim merkez ve köylerde görevli okul müdürleri ile bir araya gelen Kaymakam Erdinç Dolu, Temel Eğitimden Ortaöğretim’e Geçiş (TEOG) sınavı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dolu, Selim’in TEOG sınavda göstermiş olduğu başarıdan dolayı tüm okul müdürleri ve TEOG sınavına yönelik yapılan ‘’Yarınlar Bizim’’ projesi kapsamında hafta sonu kurslarında görev alan öğretmenlere teşekkür etti.