Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
Sekiz gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda muhalefet partisi meclis grupları ve başkanlık makamınca ek önergeler verildi. İlk gündem maddesinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün genelgeleri gereğince belediye bünyesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü oluşturulması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Bozüyük Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısına istinaden; Yenidoğan Mahallesi, 369 ada 64, 66 ve 78 nolu parseller ile bu parseller arasında bulunan 10 metrelik yolu da içine alan bölgede belediye tarafından hazırlatılan imar planı değişikliği talebi, görüşmeler sonrasında perşembe günü yapılacak 2’nci bileşime yetiştirilmek üzere imar komisyonuna sevk edildi. Bozüyük İlave Revizyon İmar Planında; taban alanı kat sayısı (TAKS):0.15, kat alanı kat sayısı (KAKS):0.30 olan ayrık ikiz nizama tabi yapı adalarında, ayrık nizam uygulanabilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Musapınarı Mevkiinde imar planı değişikliği talebinin görüşülerek perşembe günü yapılacak 2.nci bileşime yetiştirilmek üzere imar komisyonuna sevk edildi. Gelir ve gider kesin hesabı AK Parti’nin evet oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclisinin 14.11.2014 tarih ve 135 nolu meclis kararında Belediye gelir tarifesinde su gelirleri tarifesinin görüşülmesi yapılarak Perşembe günü yapılacak 2.nci bileşime yetiştirilmek üzere imar komisyonuna sevk edildi.
Ardından Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Komisyon kararları oy birliği ile kabul edildi. Devamında MHP grubunca verilen ek önergelerin görüşmesi yapıldı. Mahalle konaklarında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafeterya gibi işletme açılması talebi imar komisyonuna sevk edildi. Kapalı Pazar’ın durumu konusunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından cevap verildi. Başkan Bakıcı, Kapalı Pazar konusunda vatandaşların talepleriyle belirlenecek yerin tespit edilmesinin ardından 2016 yılında Kapalı Pazar ile ilgili çalışma yapabileceklerini söyledi. 2015 yılı yatırım programında kapalı pazarın yer almadığını söyledi. Yeşilkent Parkı ihale süresi hakkında bilgi verdi. Paralı otoparkta toplanan para bedelleri ve amatör spor kulüplerine yapılan yardımlar konusunda bilgi vererek Haziran ayı toplantısında detaylı bilgi verebileceklerini söyledi.
CHP grubu tarafından verilen önergede Kapalı Pazar konusunda mahkeme raporunun gelip gelmediği konusuna cevap istendi. Başkan Bakıcı, cevap gelmediğini, geldiği takdirde kendileriyle paylaşılabileceğini söyledi. Cami caddesinde İbrahim Hoca Sokağına kadar devam eden park yasağının Ravsalı Sokak’a kadar uzatılması konusu imar komisyonuna sevk edildi. Son gündem maddesinde ise atık su arıtma tesisi ve evsel atık su tesisleri için Devlet Su İşleri ile imzalanacak protokol için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya yetki verildi.