Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin, Yozgat ve İstanbul’da bulunan fabrikasında çalışan 150 işçisini, 20’şerli gruplar halinde umre için kutsal topraklara gönderiyor. Geçen yıldan itibaren belirli aralıklarla çalışanlarını umreye gönderen Şahin, şu ana kadar yaklaşık 100 işçisini kutsal topraklara uğurladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013-2014 yılı umre organizasyonu kapsamında öğretmen, öğrenci ve velileri için hazırladığı 10 günlük umre programı kapsamında, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da 30 kişilik öğrenci grubu ile birlikte umreye gidenler arasındaydı. Bilal Şahin Külliyesi'nde düzenlenen uğurlama törenine Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, hayırsever iş adamı Bilal Şahin, umreye gidecek vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Müftü Poçanoğlu, yaptığı açıklamada, Yozgat’tan 113 kişiyi kutsal topraklara uğurladıklarını belirterek, "Eğitim öğretim yarıyıl tatiliyle birlikte ilimizden 113 kişi kutsal topraklara gidiyor. Yozgat merkezi Çekerek ve Akdağmadeni ilçelerimizden ve hayırsever iş adamı Bilal Şahin Bey'in 20 işçisiyle birlikte 113 kişi umreye gidiyor. Bu kafilemizde genç ve delikanlı kardeşlerimizin yanı sıra üniversite rektörümüz de var. Yozgat ve müftülüğümüz için bir mutluluk, bir bereket, memleketimiz için bir güzellik, böyle iman ediyoruz. Resulullah Efendimiz'e salatü selam ile ve Beytullah'a dualarla uğurluyoruz." dedi.

Hayısever iş damı Bilal Şahin de Yozgat ve İstanbul’daki fabrikalarında çalışan işçilerini gruplar halinde umreye gönderdiğini söyledi. Şahin, "Peygamber Efendimiz (sav) ‘İşçinin ücretini, alın teri kurumadan ödeyiniz’ buyurarak, işçiye ve insana verilen önemi belirtmiştir. Fabrikada çalışan işçimizin birçoğu kutsal topraklara gitmek istiyordu. Fakat maddi açıdan durumları buna el vermiyordu. Biz de onların bu istek ve arzusunu yerine getirmek istedik. Yozat Müftlüğümüzün bu yarıyıl tatilinde velilere ve talebelere tanıdığı kontenjandan biz de yararlanarak 20 işçimizi gönderiyoruz. İşçilerimizin manevi duygularını daha da pekiştirmek, inançları doğrultusunda düşündüklerini yerinde görmek açısından faydalı olduğunu düşünüyoruz. Şu an fabrikalarımızda umreye gidecek 8-10 işçimiz kaldı, inşallah onları da önümüzdeki dönemde göndereceğiz. Bu vesile ile bize bu imkanı sağlayan Diyanet İşleri'ne ve Yozgat Müftülüğümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar da yarıyıl tatilini umrede değerlendirmek istediklerini belirterek, "Kutsal mekanlara umre için Diyanet İşleri'nin hazırlamış olduğu öğrenci, öğretim görevlisi, öğretmen ve veliler için bir umre programı vardı. Ara dönemde sömestr tatili 10 günlük, biz de onu ailecek değerlendirmek istedik ve yazıldık, bu ara tatili bu şekilde değerlendirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da kutsal topraklara gidiyor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, 'herkese nasip olsun' dileklerinde bulundu. Hayırsever iş adamı Bilal Şahin’in fabrikasında çalışan işçiler de umre ziyareti için gittiklerini ifade ederek, hayırsever iş adamı Şahin’e teşekkür etti. Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun okuduğu duaların ardından vatandaşlar otobüslerle Ankara Esenboğa Havalimanı'na gitmek üzere hareket etti.