Dünyanın en büyük seyahat sitesi TripAdvisor’daki gezgin değerlendirmeleri sonucunda, Ulucanlar Cezaevi Müzesi 2015 yılı “Mükemmellik Sertifikası” ile ödüllendirildi.
Dünya genelinde yapılan misafir değerlendirmeleri neticesinde belirlenen ve "5" üzerinden minimum "4" puan alan otel ve işletmelere verilen "Trip Advisor" Mükemmellik Sertifikası sayesinde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin mükemmelliği tescillendi.
Bu yılbeşincikezverilenödül, mükemmelbirkonukseverliksergileyenişletmelerionurlandırmakiçinvesadeceTripAdvisor’da sürekliolarakolağanüstügezginyorumlarıalankuruluşlaraveriliyor. TripAdvisor, ödül sahiplerini belirlemek için gezginlerin son 12 aylık dönem içinde TripAdvisor’daki yorum ve görüşlerinin kalitesi, sayısı ve güncelliği ile birlikte işletmenin sitedeki ‘Popülerlik Göstergesi’nde kalma süresi ve sıralamasını dikkate alan özel bir algoritma kullanıyor
BAŞKAN TİRYAKİ: MİSAFİR DEĞERLENDİRMELERİ İLE ALDIĞIMIZ BU ÖDÜL BİZLERİ MUTLU ETTİ
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Dünyanın en önemli seyahat sitelerinden olan TripAdvisor’dan böyle bir ödül almanın kendilerini gururlandırdığını belirtti. Daha önce de farklı kurum kuruluşlardan ödüller aldıklarını hatırlatan Başkan Tiryaki, misafir değerlendirmeleri sonucunda bu ödüle layık görülmüş olmanın ayrı bir anlamı olduğunu söyledi.
ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’Nİ 600 BİN KİŞİ GEZDİ
2006 yılında kapatılan ve 2009 yılında restore edilmek üzere Altındağ Belediyesi’ne devredilen Ulucanlar Cezaevi, 2011 yılındafarklı bir kimlikle, “Müze” olarak yeniden kapılarını açtı. Açık kaldığı 81 yıl boyunca infazlara ve mahkum isyanlarına tanıklık eden, Türk siyasi ve edebi hayatının önemli isimlerinin kaldığı Ulucanlar Cezaevi, Altındağ Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürüldükten sonra 600 bin kişi tarafından ziyaret edildi.