Malatya Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan ana yollarda, trafiği aksatmamak için gece ekibi kurdu. Kurulan ekip, gündüz saatlerinde trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde bakım onarım çalışmalarını gece saatlerinde yapıyor.
Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesine bağlı Yol Yapım ve Asfalt Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan gece ekipleri, merkez ilçelerdeki sorumlu olduğu yollarda asfalt bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 40 kişiden oluşturulan gece ekiplerinin, akşam saat 18.00’de başlayarak, sabah 05.00’e kadar asfalt onarım (kısmi kaplama) çalışmaları yaptığı belirtildi.
Bakım çalışmalarının olduğu yerlerde radar aletleriyle tarama yapılarak, elektrik ve telefon hatlarının da korunduğu kaydedildi. Açıklamada, “Saha çalışmalarına gece-gündüz demeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması vatandaşların da büyük beğenisini topluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar, çalışan ekiplere de yardımcı oluyorlar” denildi.