ANKARA'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 55 yaşındaki Emine Ercan, bugün Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı'nda düzenlenen törenin ardından, toprağa verildi.
Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı'nda Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Emine Ercan için cenaze töreni düzenlendi. Törende Ercan’ın tabutu kadınların omuzları üzerinde cemevi avlusundan alınarak taşındı. Emine Ercan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Helallik alındığı sırada, kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.
Daha önce Samsun Emep İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan daha sonra Çorum’a yerleşen ve burada da Emep Kadın Kollarında görev alan Emine Ercan'ın cenaze törenine, Çorum CHP Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı, CHP Milletvekilili adayları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Cenazede konuşan Emine Ercan’ın eşi Cuma Ercan, "Eşim barış için oraya gitmişti. ölümler dursun diye Ankara’ya gitmişti. Ama eşim barış için orada öldü" dedi. 
Emine Ercan’ın tabutu, törenin ardından, kadınların omuzları üzerinde cenaze aracına kadar, alkışlar eşliğinde taşındı.  
"Katil devlet hesap verecek" sloganları eşliğinde taşınan Ercan’ın tabutu daha sonra cenaze aracına koyuldu. Cenaze merkeze bağlı Büyük Divan Köyü'nde toprağa verildi.
Bu arada tabuttaki reklam yazısı dikkati çekti. Yetkililer Hacı Bektaş Veli Vakfı'nın törenlerde kullanmak üzere bir firmaya cenaze aracı ve bir adet tabut yaptırdığı, firmanın da bunların üzerine tanıtım amacıyla isim ve telefon numarasını yazdığını söylediler.

FOTOĞRAFLI