Bileciksporlu taraftarlar adına bir açıklama yapan Serdar Kara, şampiyonluk şansının yitirilmesinin ardından sosyal medya üzerinden övgüler kadar ağır eleştiriler alan takım antrenörü Fatih Savak’a sahip çıktı.
Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele eden Bilecikspor’un, bitime 3 hafta kala Bilecik Edebalispor berabere kalarak şampiyonluk şansını yitirmesi üzerine antrenörü Fatih Savak sosyal medya üzerinden ağır eleştiriler almıştı. Bu eleştirilerle ilgili Bilecikspor taraftarlar adına açıklama yapan Serdar Kara, Bilecikspor şu anki durumundan gurur duyduğunu belirtti. Kara, “Eskiden tribünde Bilecikspor başarısı için çok çabaladık. Şimdi gurbetten Bilecikspor’u takip ediyorum. Gönül istiyor ki Bilecikspor 3. Lig’de tekrar yer alsın, profesyonel olsun. Ama bu sene İsmail Cinoğlu Başkan taşın altına elini değil de yüreğini koydu. Bu yola çıkarken kulübü küme düşmesin diye aldılar ve şampiyonluk umutlarına kadar getirdiler. İsmail Cinoğlu ilke birlikte genç bir kardeşimiz olan Fatih Savak, kulübün bu zor günlerinde takımı yalnız bırakmayıp antrenörlük yaptı” dedi.
“GENÇ TECRÜBESİZ AMA YÜREĞİ KOCAMAN”
Zaman zaman sosyal medya ve haber altlarındaki yorumlar ile Fatih Savak’ın yıpratılma istenildiğinin belirten Serdar Kara, “Genç tecrübesiz ama yüreği kocaman bir dev adam var Fatih Savak. Kendi çocuğumuz Küplü Köyü’nden yetişme. Sosyal medyada gördüm, İsmail Cinoğlu belki direk söylenmiyor ama Fatih Savak üzerinden belli başlı futbolcular üzerinden acımasız eleştiriler oluyor. Geçmişte Bilecikspor sayesinde bir yerlere gelmiş futbolcu kardeşlerimiz abilerimiz var. Şu anda amatörde çeşitli takımlarda antrenörlük yapıyorlar. Bu arkadaşların da normalde Bilecikspor’a vefa borçları olması lazım. Bilecikspor’un hocası Fatih Savak diye o koltukta kendileri oturmuyor diye çeşitli şeyler yapıyorlarsa bu onların ayıbıdır. İsim vermeye de gerek yok ama herkes biliyor. Bilecikspor’da efsaneleşmiş insanlar. O formayı giymeselerdi efsaneleşemezlerdi. Sami Elçin abimiz var mesela, rahmetli Mustafa Kadayıfçı, amigo Şerafettin abimiz, Mehmet Elbirgin abilerimiz Bilecikspor sayesinde o formayı giydikleri için böyle efsane oldular. Bu insanların hiç biri Bilecikspor aleyhine çalışmamış inanlardır. Futbolu bıraktıktan sonra, kramponları bir tarafa bıraktıktan sonra bu yaşlarına gelmelerine rağmen hala Bilecikspor aşkıyla yanan insanlardır. Ama bizim maalesef bugün bizimle yaşıt, bizden birkaç yaş büyük olan abilerimiz geçmişte Bilecikspor sayesinde bu kulübün ekmeğini yemişlerdir. Ama Bilecikspor maçlarına kendi çalıştırdıkları takımlarla daha farklı bakmışlardır. Ben her zaman için şunu söylerim. Diğer takımlarında mutlaka kendilerine göre bir şeyleri vardır. Ama bu Bilecikspor düşmanlığının sebebi nedir anlamıyorum” dedi.
“BAYIRKÖY İLE EDEBALİSPOR MAHKEMELİK HER AN HER ŞEY OLABİLİR”
Bu takımın ilk yarıda yedek kalecisi bile olmadığı ve maçlara yeri geldiği zaman 14 futbolcu ile çıktığını belirten Kara, “Futbolcu yokluğundan ilk hafta maça çıkamayan bir takım Bilecikspor eksi 3 ile başlamasaydık şuan da şampiyonluk yolunda çok iyi şeyler olacaktı. Ama bu takımda atlanılan bir şey daha var. En önemli şeylerden bir tanesi de bence budur. Bu takımın 14 maçlık galibiyeti var. Ben istatistiklere çok önem veren bir adamım. Bu eleştirilen Fatih Savak ve talebeleri 14 maç üst üste galibiyet aldı. Bilecikspor düşmanlarına, Bilecikspor hakkında oynanan, arkasından çevrilen dolaplara rağmen 14 maç. Bu çok önemli bir ayrıntı ve bunlar ödüllendirilmeliydi. Hala da bu takım şampiyon olmamış olabilir ama şuanda mahkemelik olan bir Bayırköy, Edebalispor var. Edebalispor’un belki ligden bir ihraç durumu var. Oradan gelecek 2 puanı var. Edebalispor ligden düşerse bu sıralamada şuan Bilecikspor’un şampiyon olma şansı doğuyor. Her şeyin hayırlı olsun ve dün şampiyon olan Bilecik İl Özel İdarespor’lu yönetici ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum” dedi.