Bitlis’in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşları dün açıkladığı kararla olaylı Cizre maçı için Tatvan Gençlerbirliği Spor’u hükmen yenik sayan Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) tepki amacıyla tabutlu eylem gerçekleştirdi.
Bölgesel Amatör Ligi kapsamında ligin 19. haftasında Cizre’de oynanması gereken ancak çıkan olaylar nedeniyle oynanamayan Cizre- Tatvan GB ile ilgili kararını dün açıklayan TFF, maça çıkmadığı gerekçesiyle Tatvan GB’nin hükmen yenik sayılmasına, mevcut puanından 3 puan silinmesine ve 3 futbolcusuna da çeşitli cezalar verilmesine karar vermişti.
Kararın açıklanmasının ardından ilçe halkı ve taraftarlar sokağa dökülerek çeşitli gösterilerle kararı ve TFF’yi protesto ederken, bugün ise ilçedeki tüm STK’lar, siyasi partiler ve Tatvan Gençlerbirliği Spor taraftarları karara tepki amacıyla sıra dışı bir protestoya imza attı.
Yüzlerce kişi ilçe merkezinde biraraya gelerek, üzerinde TFF yazılı tabutu omuzlarda taşıyarak TFF’nin kararına tepki gösterdi.
Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, “Bugün burada Tatvan Gençlerbirliği sevdalıları ve taraftarları olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulübümüzün aleyhine verilen adaletsiz karara karşı net tavrımızı koymak için buradayız” dedi.
TFF’nin kararına sert şekilde tepki gösteren Başkan Aksoy, “Geçen hafta Cizrespor deplasmanına giden takımımız daha sahaya ulaşmadan Cizrespor taraftarları ve yöneticileri tarafından birçok kez taciz edilmiş ve sahaya geç alınmasına rağmen takımımız ısınmadan karşılaşmaya çıkma kararı almıştır. Nitekim, soyunma odasından sahaya çıkmaya çalışan takımımıza soyunma odası koridorlarında darp edilmiştir. Bundan dolayı futbolcularımızın bir kısmı soyunma odasından çıkamamıştır. Bir kısmı da sahada linç girişimine maruz kalmış ve 6 futbolcumuz yaralanmıştır. Bu darp edilen altı futbolcumuz çıkan olaylardan dolayı Cizre devlet hastanesine götürülememiş, en yakın hastane olan Şırnak devlet hastanesine ambulanslar ile götürülmüştür. Darp raporları mevcuttur. Futbolcularımız üç saat boyunca sağlık ekiplerinin müdahalesini beklemek zorunda bırakılmış. Futbolcularımızın çoğu yaralı olmasına rağmen hakem ve gözlemci tarafından sahaya çıkmaları için takımımız baskı altına alındı. Bu şunu gösteriyor ki hakem ve gözlemci heyeti tehdit altında yanlış hareket emiştir. Birçok video kaydında ve fotoğrafta Cizre taraftarlarının saldırıları ve tacizleri açıkça görünmektedir. Tepkimiz Cizre halkına karşı değil, Cizrespor yönetimi ve Türkiye Futbol Federasyonu’na karşıdır. Tepkimiz Cizre halkına değil hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşıdır” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından toplanan grup sloganlar atıp TFF’yi protesto etti. Ardında yanlarında getirdikleri TFF, tabutunu omuzlarına alarak ilçe merkezinde dolaştırdılar.