Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Haddini aşan beyanlar vermek yerine futbolu takip edip çalışmak en doğrusu" sözleriyle kafaları karıştırdı.
Terim, Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri’nde bir konuşma yaptı. Türkiye’deki antrenör sayısının 20 bine yaklaştığına dikkat çeken Terim, "127 kulübümüz var. Gözümüzü oyacağımıza, arkadan dolanacağımıza, dedikodu yapacağımıza, haddini aşan beyanlar vereceğimize futbolu takip edip çalışmak en doğrusu" diye konuştu.
Terim’in bu sözleri akıllara ’Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’a gönderme mi yaptı’ sorusunu getirdi.
Karaman, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Fatih Hoca benim Galatasaray’ın başına geçmemi veto ettiyse ayıp etmiş. Onu aradım. Gururumu okşayan sözler söyledi" demişti.
Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’daki performansını da değerlendiren Karaman, "Galatasaray Hamza hoca ile iyi yolda gidiyor. Bundan önce gelip orada şampiyon olanlar nara atmasın. Takımdaki iyi oyuncularla ’Ben bunu yaptım’ diye kimsenin nara atmasına gerek yok. İyi bir takım elinde olduğunda, taraftar desteği, spor sayfalarında birinci ikinci başlıkta yer ediniyorsan, işini de iyi yapıyorsan ülkedeki Türk teknik adamlarının birçoğunun oralarda başarılı olacağına inanıyorum. Geçmişte şampiyonluk yaşayanlar hikaye anlatmasın. Şans verilince başkaları da bir şey yapabileceğini ortaya koyuyor. İyi takım, iyi futbolcu, iyi yönetim ve destek, eşittir şampiyonluk" açıklamasında bulunmuştu.