Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yaşanan hatalardan dolayı oldukça öfkelenen Anadolu kulüpleri taraftarları, Eskişehirspor ve Bursaspor başta olmak üzere seslerini duyurabilmek adına Anadolu Birliği kurmanın temellerini atıyor.
Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın son dakikasında verilen penaltı pozisyonu tepki toplamaya devam ediyor. Bursaspor taraftarlarının yanı sıra birçok Anadolu kulübü taraftarı verilen penaltının haksız olduğunu öne sürerek, bu tür olaylara artık sessiz kalmamanın gerektiğini, Anadolu kulüplerinin birbirleriyle tartışarak zaman kaybettiklerini, bundan sonrasında birlik olarak bu şekilde yapılan haksızlıklara birlikte karşılık vermeleri gerektiğini savundular. Sosyal medyada bulunan bir Eskişehirspor taraftar sayfası da bu konu için önderlik yapan taraftar topluluklarından oldu. Yapılan açıklamada, "Birbirimizi severiz, sevmeyiz. Ama Beşiktaş - Bursaspor karşılaşmasında son dakikada, bize Fenerbahçe maçında olduğu gibi penaltı olmayan bir pozisyona penaltı verilerek Bursaspor’un 2 puanı çalındı. Anadolu yıllardır böyle şeylere maruz kaldığı halde neden sesini çıkarmıyor? Neden biz İstanbul’a karşı birlik olmuyoruz da birbirimizle alay etmeye çalışıyoruz? Biz omuz omuza olursak kim yıkabilir Anadolu’yu? Biz Anadolu için varız komşu ya siz" şeklinde ifadelerde bulundular.
Bildirime yapılan yorumlarda ise Bursaspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulüp taraftarından bu şekilde bir birliğin faydalı olacağı yönünde görüşler paylaşıldı.