Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde yapılan üyelerle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı uyarıda bulundu.
Trabzonspor’un 20 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu olağan mali genel kurulla ilgili olarak gündeme gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun görev süresi boyunca kulübe fazla üye yaptığı şeklinde yapılan itirazlar sonrası inceleme başlatan İçişleri Bakanlığı’nın raporu Trabzon Valiliği’ne ulaştı.
Edinilen bilgiye göre, 25-26 Mayıs tarihleri arasında göreve gelen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, görev süresi boyunca tüzükte yer alan maddenin (bir önceki yılın yüzde 5’ni geçemez) aksine fazla üye yaptığı belirlendi. Yapılan başvurular üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırlamış olduğu rapor Trabzon Valiliği’ne ulaşmasının ardından dosya gerekli mercilere iletilecek. Raporda, üye sayısının fazlalığı dikkat çekerken, bir defaya mahsus olarak uyarıda bulunulmasına karar verdi.
Mahkemeye taşınan gelişmeyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu raporda doğrultusunda başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde kulübe yapılan üyelerin, üyelikleri geçerliliğini korurken, bundan sonraki süreçte fazla üye yapılmaması noktasında uyarıda bulundu.
Raporda ayrıca Olağan Mali Genel Kurulla ilgili olarak herhangi sıkıntılı bir durum ön plana çıkmazken, bordo-mavili kulüpte Hacıosmanoğlu başkan olmadan önce 19 bin 796 olan üye sayısı 22 bin seviyelerine yükseldi.
Öte yandan Trabzonspor Sicil Kurulu’nun istifa etmesinin ardından bordo-mavili kulübün üyelerle ilgili olarak Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu’na bir yazı gönderdiği belirtilirken, Divan Kurulu’nun ise bir defaya mahsus fazla üye yapılabileceği yönünde yazıya cevap gönderdiği öğrenildi.