AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘7 Haziran, mukaddesata sahip çıkan, fikir, inanç ve teşebbüs gücünü hayata geçiren, inananlar üzerindeki zulüm perdesini indirerek, 28 şubat karanlığına son veren AK Parti ve onun ifade ettiği davaya vefa günüdür.’ dedi.
ERZURUM, AK DAVA VE İMANLI DURUŞ
Erzurum’un manevi hasletler, dikkatler ve hassasiyetler bakımından Türkiye’nin öncü ili olduğunu, 28 şubatta halka çektirilen zulmün en yüksek perdeden hissedildiği illerin başında Erzurum’un geldiğini söyleyen Aydemir, ‘Köylerimize kadar uzanıp, yaşmaklı bacılarımız, analarımızın inançlarına ipotek koymak isteyenler, bir zulüm dönemi yaşattılar. Başörtülü kardeşlerimiz üniversitelere alınmadı. İnanç sahibi insanlarımız kamudan dışlandı. Dini değer ve yargılarımız hafife alındı. 2003’ten sonra AK Parti davasının hükümet olmasıyla birlikte insanımız inancını yaşamak hakkını yeniden kazandı. Yüksek öğretim kurumları başörtülü kardeşlerimize açıldı, kamu’da çalışan inancı gereği başını örten kardeşlerimiz inançlarını iş yerlerinde de yaşama hakkı elde etti.’ dedi.
KIBLEMİZİ DEĞİŞTİRMEYE YELTENENLER VAR
İster kırsalda, isterse kentte olsun, tüm ekonomik ve sosyal yatırımların, inanç hürriyeti olmadan hiçbir şey ifade etmediğinin altını çizen aydemir, ‘Moral değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışan 28 şubat zihniyeti dönemi, tarihimizde bir kara sayfa, mazimizde bir kara deliktir. Bizi kıblemizden uzaklaştırmak, ötekileştirmek isteyenlerin zulmü, yüreğimizde yaradır. Bugün, ülkeyi yeniden o istibdat günlerine, kara döneme çekmek isteyenler var. Kıblemizi değiştirmek, Diyanet İşlerini kapatarak, inançsızlığı iktidar etmeye çalışanlar var. 7 Hazirandaki seçim, yüreği ak, imanı zengin halkımızın, bu çağdışı zihniyete bir kez daha set çekeceği, dur diyeceği gün olacaktır’ diye konuştu.
28 ŞUBATÇILAR KÖYLÜMÜZÜ AHIR SEKİSİNE LAYIK GÖRDÜLER
Halkın inancıyla oynayamaya kalkışan, halkı hakir gören 28 şubatçıların, 2003 öncesine kadar halkın yaşam kalitesini artırmaya yönelik hiçbir çaba sergilemediği, yatırımları esirgediğini hatırlatan Aydemir, ‘Köylerimizde insanlarımızı ahır sekilerine layık gördüler. Altyapı hizmetlerini vermeyerek, kırsaldaki hayatı çağdışı bir duruma mahkum kıldılar. Halkın üzerinden inanç zulmünü kaldıran AK Parti, köylüyü milletin efendisi belleyen AK Dava köylerimizi altyapıya kavuşturdu. Sosyal destek ve yardımlar köylerimizde yardıma muhtaç kardeşlerimizin, yaşlılarımızın, hastalarımızın kapısına ulaştırıldı. SODES ve KÖYDES projelerini hayata geçirdi.Üst yapıda da değişim kaydedilerek, köylerimiz yaşanılır hale getirildi. Tüm bunları görmemek, tüm bunları inkar etmek insaf olmaz. Zaten bizim yüreğimizi paylaştığımız halkımız böyle bir yaklaşımı reddeder. Biz bu imanla, 7 haziranın, halkımızın AK Dava’ya vefasını sergileyeceği tarih olduğunu kaydediyoruz.’ dedi.
AYDEMİR ÇATLILARIN KONUĞUYDU
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir seçim çalışmaları kapsamında yeniden Çatlılarla buluştu. İlçenin köylerini ziyaret eden Aydemir, konuğu olduğu vatandaşlarla durum değerlendirmesi yaptı, Erzurum ve Çat ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Sohbetlerde Çat ile ilgili düşüncelerini de paylaşan aydemir, Çat’ın Erzurum’un fikri, zihni bakımdan aynası olduğunu ifade etti.
ÇAT’IN ORTAK AKLI YOL HARİTAMIZ OLACAK
Çat’ın gerek kentsel dönüşüm ve gerekse ekonomik değişim ve yapılanma bazında marka bir ilçe durumuna gelmesi, Çat irfan ve izanının, beşeri sermaye ve değerlerinin il, bölge ve ülke vizyonunda hak ettiği yeri bulması adına, 2015 7 Haziranı sonrasında yeni bir süreç yaşanacağını belirten Aydemir, ‘Biz bu farkındalık atılımını güzide ilçemizin ortak aklı ile gerçekleştireceğiz. Çatlının akli ve vicdani öngörüleri bu süreçte yol haritamız olacak. Periyoduk istişare toplantıları gerçekleştirerek, 2023 yolunda Çat’ta hangi değerler, potansiyeller üzerinde yoğunlaşacağımızı kararlaştıracağız. Kılavuzumuz Çat halkı olacak.‘ dedi.