Türkiye’nin önemli portakal üretim merkezlerinden Antalya’nın Finike ilçesinde, portakalın tanıtımı ve marka değerinin artırılması amacıyla, halka açık işyerlerinde portakal ve portakal suyu sıkma ünitesi bulundurma zorunluluğu getirildi.
Finike Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ilçe merkezindeki restoran, otel ve halka açık iş yerlerinde satışı yapılacak meyve ve içeceklerin yanında portakal ve portakal suyu sıkma ünitesi bulundurulması kararı uygulanmaya başlandı. Sahilde uygulamaya ilk geçen Sever Beach Park’ta portakal sıkma ünitesi büyük ilgi gördü.
Finikelilerin, portakala sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ilçe ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan narenciye ürünlerinden portakalın marka değerinin korunması, pazar değerinin artırılmasının önemli olduğunu kaydetti.
Finike portakalının lezzetinin tüm dünya tarafından bilindiğini aktaran Başkan Sarıoğlu, “Finike’den portakalımıza sahip çıkmak istedik. İlçe sınırları içerisinde bulunan umuma açık yerlerde portakal ve portakal suyu sıkma ünitesi bulundurulması zorunluluğu kararı aldık. Belediye zabıta ekiplerimiz bu meclis kararımızı tebliğ etti. Umuma açık yerlerde uygulanmaya başlanması bizleri son derece sevindirdi. Tüm iş yerlerinin bu karara titizlikle uyacağına inanıyorum. Meclis kararına uymayanlar hakkında zabıtamız önce uyaracak daha sonra cezai yaptırım uygulayacak” dedi.