Aydın Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Koçarlı ve mahallelerinde içme suyu sorunlarını çözmek için yoğun mesai harcıyor.
Koçarlı ve mahallelerinde içme suyu sorunlarını çözmek için yoğun mesai harcayan Aydın Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Birci ve Haydarlı’da çalışmalarını tamamladı; Gözkayası Mahallesi’ndeki içme suyu çalışmasında ise son aşamaya gelindi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri Gözkayası Mahallesi’nde artan nüfus sebebiyle yaşanan içme suyu sorununu çözmek için yeni kuyu açtı. ASKİ ekiplerinin 1 aydır sürdürdüğü hummalı çalışmada sona gelindi. Ön incelemelerin tamamlanmasının ardından başlatılan çalışma kapsamında, ASKİ ekipleri mevcut kuyuya ek yeni bir kuyu açtı. Açılan yeni içme suyu kuyusundan 1500 metre mesafedeki depoya 110 milimetrelik polietilen borularla isale hattı çekiliyor. Çalışmaların 1 hafta içinde tamamlanması planlanıyor.
ASKİ ekiplerinin bir diğer çalışma noktası da Birci Mahallesi’ydi. İçme suyu kuyusundan depoya gelen isale hattının zamanla eskimesi ve sık sık arızalara yol açması üzerine ASKİ ekipleri duruma müdahale etti. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için 500 metrelik çalışma başlatan ASKİ ekipleri, 50 milimetrelik polietilen borularla eskiyen hattı yeniledi. Hafta başı başlayan çalışma dün akşam saatlerinde tamamlandı.
ASKİ ekipleri Haydarlı Mahallesi’nde sık sık sorun çıkaran içme suyu hattını da yeniledi. Dalgıç pompadan, içme suyu deposuna giden ve eskiyen 300 metrelik hatta yenileme çalışması yaptı. 63 milimetrelik polietilen borular kullanılan çalışma, aynı gün içinde tamamlandı.