Manisa Şehir Tiyatrosu’nda sahnelendiği günden beri Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği Haldun Taner’in yazdığı Tayfun Şengöz’ün yönettiği Keşanlı Ali Destanı adlı oyun, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumlar için sahnelendi.
Keşanlı Ali Destanını hüküm giymiş olan mahkûmlara keyifli anlar yaşattı. Oyunun sonunda Manisa Cezaevi Müdürü İsmet Çelik, güzel oyundan dolayı Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’e çiçek takdim ederek teşekkür etti. Gardiyanların Keşanlı Ali’yi gözaltına alması büyük beğeni toplarken, mahkûmlara moral vermek amacıyla Keşanlı Ali Destanını özel olarak düzenlediklerini söyleyen Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “Onların sıkıntılarını, acılarını bir nebze olsa da unutturmak amacıyla bu özel seanssı düzenledik. Bir anlamda onlara moral gecesi düzenlemiş olduk. Mahkûmları burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
SON OYUN BİLETSİZ
Manisa Şehir Tiyatrosu’nda 9 Ocak’ta son kez ‘Perde’ diyecek oyuna girişlerin biletle değil serbest bir şekilde olacağı öğrenildi. 12 yaş ve üstündekiler için sahnelenecek olan oyun 9 Ocak Cuma günü saat 20.00’de son kez sahnelenecek.
Keşanlı Ali Destanı oyunu Şubat ayından itibaren Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda ayda iki kere olmak üzere perde diyecek. Bundan böyle ilçelerdeki tiyatro severler Salihli’ye de gelip oyunları izleyebilecekler. Şehir Tiyatrosu, 2015’te “Ölüm ve Kız” adlı oyunla izleyicilerinin karşısına çıkacak.