Giresun Valiliği tarafından Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına kahvaltı verildi.
Düzenlenen basın kahvaltısına Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra Azerbaycan’da yayınlanan Halk Nezareti Dergisi sahibi İnsaf Aliyeva ile Giresun’ da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Basın mensuplarının sorunlarının da konuşulduğu kahvaltıda Vali Hasan Karahan, Mülki Amirler Günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu belirterek iki anlamlı günün arifesinde Giresun basınıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bu anlamlı gün vesilesiyle her yıl geleneksel olarak kahvaltıda basınla buluşmanın gerçekleştiğini belirten Vali Karahan “ Bugün sizin gününüz. Gününüzü kutlamak için geldik. Giresun’da ciddi bir medya ağırlığı var. İlimizde farklı görüşlerin özgürce ifade edildiği çok sesli bir medyamızın olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Sizlere her zaman olduğu gibi bundan sonrada gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Gününüz kutlu olsun” dedi.
Giresun’a yapılacak ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili basın mensuplarının desteğini de beklediklerini belirten Vali Karahan, “İlimizin en önemli beklentileri arasında turizm gelmektedir. Bunun için turizm altyapı sorunlarını çözmemiz gerekir. Bu konuda ilimize beş yıldızlı otel yapılması önemli bir yatırım olacaktır. İl Özel İdaresi Hizmet binası olarak yapılan binanın beş yıldızlı otele dönüştürülmesi konusunda çalışmalarımız ve beklentilerimiz var. Ancak henüz bir yatırımcı yok. Bu konuda basın mensuplarının da desteğini bekliyoruz. İnanıyoruz ki beş yıldızlı otel yapılması halinde ilimizin bile havası değişecektir” diye konuştu.
Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, 2015 yılının tüm çalışan gazeteciler açısından huzurlu ve mutlu geçmesi temennisinde bulunarak, “Bir ülkede medya ne kadar özgürse o kadar rahat ve doğru çalışır” ifadelerini kullandı. Organizasyondan dolayı şahsı ve gazeteciler adına Vali Karahan’a teşekkür eden Bayram, tüm çalışma arkadaşlarının gününü kutladı.