Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Halk eğitim merkezinin Yukarıçobanisa mahallesinde ortaklaşa düzenlemiş olduğu el sanatları kursu ilk meyvelerini verdi. Kursa katılan Yukarıçobanisalı kadınlar yapmış oldukları el emeği ürünlerini bir sergiyle görücüye çıkardılar.
Yukarıçobanisa mahallesinde Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim merkezinin ortaklaşa, bayanlara yönelik düzenlemiş olduğu el sanatları kursunda yapılan el işleri düzenlenen bir sergiyle görücüye çıktı. Yukarıçobanisa mahallesinde düzenlenen sergi açılışına Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Milli eğitim müdürü İlyas Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehzadeler Belediyesi olarak her alanda eğitime destek verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen hızlı bir çalışmayla belediyemizi ayağa kaldırdık. Az önce gelirken teyzemiz bizlere sizler için dua ediyoruz dedi. İşte biz bu dualarla bu belediye kuruldu ve çalışır hale geldi ve her alanda sizlere hizmet edebilmek için de çalışmaya devam ediyoruz. Terimiz kurumadan açılıştan açılışlara katılıyoruz. Rabbim sağlık versin, sağlık oldukça hizmet etmeye çalışmaya devam edeceğiz. Bu gün burada güzel bir hizmet gerçekleşmiş oldu. Bu tür hizmetlerimiz artacak. Halk eğitim müdürlüğümüz ile birlikte birçok alanda ortak projeler yapıyoruz. Kurslar düzenliyoruz. Eğitim bizim için çok önemli. Eğitim beşikten mezara devam eder. Okul bittikten sonra da bitecek iş değildir. İnsan hayatı devam ettikçe yenilenmeye öğrenmeye ihtiyacı vardır. Bizlerde yaşımıza görevimize bakmadan öğrenmeye eğitim almaya devam etmeliyiz. Her konuda en iyi şekilde bilgi sahibi olmalıyız. Şehzadeler böyle büyümeli ve Manisa böyle kalkınmalı” dedi.
“ŞEHZADELER BELEDİYESİ İLE ORTAK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”
Öncelikle bu projede bizlere destek olan Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e ve siz katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Biz daha önce çalışmalarımızda Özel İdare vasıtası ile kaynak bula biliyorduk. Ancak Özle İdareler kapandıktan sonra bizim en büyük destekçimiz Belediyemiz oldu. Şehzadeler Belediyemiz ilk kurulduğu dönemde de yine burada birlikte bir sergi açmıştık. Bu güne kadar yaptığımız her projede Şehzadeler Belediyemizin her türlüğü desteğini gördük. Bu desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Spil dağı milli parkının işletilmesi Şehzadeler Belediyesine devredildi. Önümüzdeki günlerde milli park ve içerisindeki evler işler hale gelecektir. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan teleferik ihalesi Spil dağının tarihini değiştirecektir. Sizlerde Spil dağının eteklerinde bulunuyorsunuz bu proje sayesinde Spil dağı milli parkı turist akınına uğrayacaktır. Sizin buralara da geleceklerdir. Turistler gittikleri yerde sürekli olarak para harcalar sizin yapmış olduğunuz bu ürünlerde bu şekilde değerlenecekti” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte serginin açılış kurdelasını keserek açılışını yaptılar. Sergiyi gezen Kaymakam Çorumluoğlu ve Başkan Çelik yapılan el işi ürünleri incelediler.