26-28 Şubat 2015 tarihleri arasında, ulusal düzeyde düzenlenen anatomi kış toplantılarının üçüncüsü “Anatomi Günleri 2015” adı altında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek.
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda düzenlenecek olan toplantı, vefatının 10. yılı münasebetiyle Gaziantep’in yetiştirdiği değerli bilim insanı Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu anısına düzenlenecek.
Türkiye’deki lisans ve lisansüstü anatomi eğitiminin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla “Anatomide Yeterlilikler” temasının işleneceği toplantıda lisans ve lisansüstü eğitiminde “Anatomi Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP)” ile “Mezun Yeterlilikleri ve Yeterlilik Kurulları” konularında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin yer aldığı birçok konu tartışılacak.
ATİLLA MÜFTÜOĞLU KİMDİR?
1950 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamlayarak 1970 yılında Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Tıp fakültesini bitirdikten sonra aynı üniversitede Anatomi ihtisasını tamamlayan Atilla Müftüoğlu 1994 yılında profesör unvanını almıştır. Birçok üniversitede 20 yılı aşkın bir süre anatomi dersleri veren ve anatomi alanında birçok bilimsel çalışmaya imza atan değerli bilim insanı 16 Şubat 2005’de henüz 54 yaşında iken hayata veda etmiştir. Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu, 2002’den vefatına kadar Türk Anatomi Derneğinin başkanlığını yürütmüştür.