Konutlarda ısınmanın doğal gaz yerinekaçak elektrik ile yapıldığı yönünde aldıkları ihbarları değerlendiren Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri, DiyarbakırDoğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (Diyargaz) ile bir çalışma yaptı.

Çalışma sonunda, merkezdeki Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde doğalgaz verilen binalarda, doğalgaz aboneliği almayan daireler ile düşük tüketim sahibidoğal gaz abonelerini belirlenerek geniş kapsamlı denetim başlattı. EDAŞ ekipleri, 3 merkez ilçede toplam 2 bin 945 elektrik abonesini kontrol etti. Kaçak taramaları sırasında özellikle yeni yapılan binalarda akıl almaz kaçak elektrik kullanımına dönük ‘altyapı çalışması’ gerçekleştirildiği belirlendi.



Bina aydınlatmalarından, sıva altından, asansör boşluklarından apartman dairelerine kaçak kullanım için harici elektrik hatları çekildiği saptandı. Bazı binalarda ise temelden apartmandaki tüm dairelere harici kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı.

EDAŞ’ın deneyimli kaçak kontrol ekiplerini bile şaşkına çeviren bu yöntemler sökülürken 400 abone hakkında yasal işlem başlatıldı. Binanın müteahhitleri ve yapı denetimfirmaları hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak : Vatan